"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Wednesday, May 26, 2010

Penat !!!!!

Adoi.........penatnya hari ni....my little hansom boy Hazim buat perangai pulak.........ntah kenapa x dapat dipastikan........skrng dia tgh tido dengan aman dan damainya...setelah dr pagi tido nya on off...nak kata sakit perut x jugak......x pelah watever pun...skrng dia tido lena....hopefully smpi ke malam nie dia still ok..........Hazim hazim.........dugaan dan cabaran ..........kadang2 hilang kesabaran...nak buat camne...hanya manusia biasa.......
xtvt petang nie.....masih x dapat dipastikan nak buat apa.....hari nie..x tau knapa cam malas bukak fb...masih x bukak lagi.....masih lagi mengupdate blog nie.....masih tercari-cari wall yg cantik...n nak betulkan gamba2 nie smua....makan masa pulak tu......bahu pun da sakit2..dr semalam ....sib baek da bantal OGAWA yg come ni..(adiah hubby msa birth day dia....dpt dr ogawa le....)..ok gak walaupun kecik....hehehe....camni boleh beli kerusi urut le pulak.....coming soon !!
da pukul 2 plak hah !!.......benti dulu...uruskan perut.......dan SOLAT....solat 2 kan tiang agama...hehehe......

Tuesday, May 25, 2010

Banyak lagi kena study

menulis semula.......x pe walaupun sikit....asalkan ada....leh update kejap..sbb Hazim tengah tido..kalau dia da bangun sure kena layan dia pulak.....masih lagi dalam mood nak mencantikkan blog nie.......macam nak kena study balik.....x lah susah mana pun kalau 24 jam mengadap benda nie........ni x da masa...nak wat camne ??

alamak hazim merengek pulak........adoiiiiiiiii........nanti lah pulak......petang2 ke....kalau da masa...

Tuesday, May 11, 2010

Berkongsi rasa......

Salam untuk hari nie........nak berkongsi rasa ?? apa 2 ??....hehehe.......saja saja nak letak n kongsi masa 1st time Hazim mula senyum............lama x jaga baby....seronok pulak...nak nak dia x banyak ragam....sama la macam abangnya Hadif masa kecik2 dulu...........tapi Athirah,, lain pulak...smpi ler da besor nie....suka buat perangai..........tp semenjak dah ada Hazim nie dah kurang menangisnya............ok lah 2 !!...Hadif always cool jer..........n Hazim pun da ikut mcm 2....ibu pun senang hati..........
Senyum seindah suria.......yg membawa cahya......senyum lah dari hati...DUNIA MU BERSERI....
Insyallah..........semoga dunianya berseri............

Monday, May 10, 2010

Tengok Adamaya...sambil upload pic kek bulan ini....

Petang ni...menulis lagi.....hehe....rasa nak tulis....tulis lah....sambil layan Adammaya...best gak citanya....sbb da lama x layan cerita petang2 kat Slot Akasia nie...selalunya Hadif yg konker tv nie....petang nie nak cerita pasal kek kek minggu ini......cewahhh cam bunyi drama minggu ini pulak (dulu-dulunya drama !! ).......



Ni lah first kek yg hubby beli sebab baru abis pantang aritu...then tetiba rasa nak makan kek....2 yg beli 2....



x tulis apa2 pun atasnya.....sebab suka suka nak makan.....hehehe...........

Selang 2 hari kut kalau x silap....kek ni abissss....so hadif mengamuk nak kek.....nak kek.....bangun tido pun dia ingat kat kek dia.....huhuhu....sadis sungguh....jadi x nak menghampakan Hadif....ayah terpaksa lah belikan kek yg kecik n tomei jer keknya......




satu kek untuk kakak Athirah n satu lagi untuk Hadif...eh eh !!! Hazim nya mana ?? hazim kecik agi........duk dalam buai senyap2 yo !! hehe.........



kek yg ke 3...kek untuk mother in law....besday umi yg ke 72 (5.May)....hubby belikan kat Bakers's Cottage....situ kek nya sedap2....secrec recepi ada....mahey...n cepat mual....agipun MIL x makn benda2 yg berasaskan susu.......boleh tahan gak rasanya.....sedappppp......dalam ada aiskrim..........nyum nyum.....yummy yummy.........



Dan semalam.....Mother's day.....kek yg beli pun rupa camni gak.....hehehe...........sbab sedap !!

Tak tau nak merapu....

Baru nak sambung balik setelah lama meninggalkan Blog nie....x tau kenapa tapi hari nie rasa mcm nak update balik.....hehehe.........Hari jumaat lepas...ke putrajaya (lama x pegi sana...semenjak pindah n9 ni...) pegi tengok cucu 1st......dah tuo hah! dah da cucu....so leh panggil nanny su...tak mo panggil nenek or wan su.....haha....x glamour....kui3...........peduli apa orng cakap........Cucu 1st......namanya Nur Eryna Insyirah....sambil tu tgk anak buah br gak...namanya Puteri Delisha Qasdina.......nilah nama anak2 zaman skrng......glamor2 belaka....so..da sekali tu disusun lah smua bby tu termasuk ler ngan Hazim....my little boy...hehe......nilah pic nya !!



Dari kanan ni ler cucu Insyrah....Delisha (anak buah)...n my little gud boy Hazim...(always cool hah !! )....ni baru 3....coming soon ada lagi bulan 7 nie....insyaalah boy....yg tu anak buah...hahaha....raya tahun nie botak ler kepala bapak2 sedara n tok2 mereka............nanti sekolah sama....n semoga menjadi anak yg soleh dan solehah..............amin.............

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...