"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Sunday, November 11, 2012

Cipta rasa ~ ESP ~ cuti sekolah....jom holiday....^__^

Assalamualaikum..........selamat sejahtera...selamat berhujung minggu.....:) 

Yeayyyyyy...! cuti sekolah dah mula....telebey excited sudah ! ....hahaha.......excited la...nak berholiday on ice gitu...:D cuti kemana ? (eh eh..ada ke orang nak tau ?? hahahaha...~ syok sendiri !) ada la....... x la atas ais pun....dlm M'sia nie je pun.... teman2 lain cmne? msti dah ada plan nak bawak anak2 time cuti sekolah nie kan ?....Jom cuti cuti Malaysia.......... selamat bercuti juga...:)

thx google

hari nie rasa cam nak baking someting, tp yg simpel je la kut........sempena nak tutup dapur seminggu nie......dalam kepala nie dah plan dah.....tp urat2 kat badan nie.....terasa cam penat la sngt...lepas duk mengemas bilik Athirah sepanjang pagi nie...kasi bersih bilik.....segala buku sekolah tahun lepas...simpan sudah...!! penat tgk kertas dgn buku2nya bersepah.....tp kejap je tu pun....sekejap petang nnti....errmmmm...konpem la besepah balik dikerjakan adik2nya....letih yg x berkesudahannnnn...........klau plan membaking jadi....ada la kut tayangan makanan lepas n3 nie...insyallah......:)

hari nie nak share pasal ESP yg dok beli aritu la kan......nie nak share cara yg sy minum la....sedap gak buat camnie...rasa2 oren sunquick la rasanya....


Cara nak buat senang sngt....sebab selalunya mcm susah je nak telan susu macam tu je kan....yg nie kita kasi kick sikit...! tuang susu full cream tu kan....pastu mmg la kena tambah 1 sudu besar ESP shaklee pastu kasi + 2 sudu besar oren sunquick. sedapppp....! rasa2 masam, lemak dan manis....x perlu la tambah gula.....ikut tekak dan selera sy tu....

Sebenar ESP nie bole je nak tambah dgn air apa pun....tapi buat gini pun ok dah...:) kan kan kan... bagi yg minum ESP nie.........nak try bole je...........:)

Dah...jam dah pun ke angka 12...moh kite ke dapur........ke dapur je la...g makan....hehehe....:)



8 comments:

Amie said...

Selamat bercuti Asyifa & family... kita belum plan nak cuti ke mana, tunggu anak habis SPM dulu.

tun_telani said...

happy holiday kak ^^ tun blm ada anak lg, so xde la terasa cuti sekolah tu. hasben pun x cuti. huhu

mama sara nur said...

selamat cuti2 Malaysia
wah bestkan dpt jln2
akak lum cuti w/pun ank2 sudah bermula hu hu tp hanya beberapa minggu je lg..bln 12 br dpt CCM He he

zila norazila said...

slamat bercuti dik..:).akk baru balik bercuti nie..uiitsss mood nk keja mmg kelaut :)

Mamasya said...

Salam Maal Hijrah Asyifa & slmt bercuti...seronokkan dpt bercuti sekeluarga...saat yg dinantikan oleh anak2..

Ann Ishak said...

wah lama tuh cuti, mesti seronok anak2 nanti

Kesuma Angsana said...

selamat cuti2 yk

Siti Asiah said...

ESP tu skali ngan shaker ke?sy bl ESP takde shaker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...