"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Saturday, November 24, 2012

Langkawi ~ Part 1

Assalamualaikum n salam sejahtera.....

ok...now nak bercerita skit...jalan-jalan kami hari tu.~ jalan-jalan ke Langkawi n Padang Besar jer.......phewwwwww........kira cuti cuti Malaysia family yg pertama...ewah..! ada plak ke nak bercuti tmpt lain nie?? planning mcm ada...tp time macam x de...muahahahhaaaa....kaki gatal saje nak bejalan...!!! 

view dri dlam feri ~ otw ke Langkawi

Langkawi ~ sempat merayap utk 1 hari 1 malam sahaja....~ citer malam dulu....malam x kemana...melepak kepenatan dlm hotel saje ~ tmpt penginapan Langkasuka Hotel ~ kosnya x tau...sebab ikut rombongan...so segalnya ketua rombongan yg aturkan...senang gitu ! x payah susah2....yg bestnya ikut rombongan nie....semua orng aturkan.......dri tiket pegi balik naik  feri (naik kat jeti Kuala Perlis) , tmpt penginapan...tmpt nak jenjalan....semua orng dah atur...just bawak body n money...! 

1st time bawak anak2 naik bas....dari n9 smpi ke Perlis...pergghhh jauh ! sib baik naik bas...klau naik keta...mmg kena cari tmpt rehat utk 1 mlm gamaknya ! ~ ....mmg anak-anak teruja....almaklumlah...x penah naik pengangkutan awam.....for me plak...last naik bas spoloh thun lepas....masa tu duk KL blaja n keje..so ulang alik blik kg..op kos la naik bas....hehe....Athirah plak dah penah naik....masa rombongan tadikanya dulu....tp masa tu dia sensorang je ngan kwan2 tadika...so pengalaman kali nie...dgn family n adik beradiknya la plak....

Jejak kaki di Langkawi ~ 13/11 jam lebih kurang 9 lebih pagi rasanya ~ 1st tempt kena bawak kat drebar bas tu....tmpt jual segala macam produk berasaskan Gamat.... ~ x beli apa pun kat sini...coz..stok minyak gamat kat umh pun bnyk lagi orng bagi....:D


Nama kedai ~ lupa nak snap pic...:D tp kat Langkawi nie...bnyk tempat sebenarnya jual produk Gamat nie...x susah pun nak membelinya..

Memanjangkan lagi perjalanan....ke Cable Car ~ tmpt pemes la klau g Langkawi nie....x naik pun....Athirah je ngikut mak sedaranya naik....malas nak naik...x larat rasa nak jalan masuk ke dalam tu...tggu kat bawah2 tu je...tgk gelagat orng yg makin lama makin ramai....!! ~ x de rasa nak naik sebabnya....niat hati ke Langkawi nie...nak nyoping jer........bole gitu...? kikiki.....

Sebab x naik cable car nie....just ambik pic dari bawah je....jadi la....:)






Antara pic yg di ambil....

2 orng budak ~~ Muka penat tunggu kkk naik cable car.......lepak2 je kat bawah nie smbil mkn n minum.........:D


Next Journey ~~ to Beras Terbakar kat Padang Matsirat 

buat next n3 lah.......ingt nak selesaikan 1 page je nie tadi....macam ada masalah plak nak load gambar nie....

to be continued.............:D


7 comments:

zila norazila said...

salam syifa..wahh prcutian kita sama nie..h ehhee tp akk g sendiri..pnat mmandu..

ummiaisyah said...

salam syifa...thanks sudi jengah dapo akak tu...hehehe..bestnya g jennjalan mkn angin...akak x penah naik cable car tu...gayat!

zana-norzana said...

percutian yang sama.... cuma hari ajer yang berbeza

LYAfrina said...

bestnyer...
lya x pnh jejak kaki lg ke langkawi ni..mmg teringin... tp itulah..keadaan kesihatan ni y mbatasakan diri nk cuti2 malaysia...

huhu..klo lya mmg xkan naik kereta kabel tu... gayat

LYAfrina said...

bestnyer...
lya x pnh jejak kaki lg ke langkawi ni..mmg teringin... tp itulah..keadaan kesihatan ni y mbatasakan diri nk cuti2 malaysia...

huhu..klo lya mmg xkan naik kereta kabel tu... gayat

Evelyn Gemina said...

Wah bestnya sis syifa, bercuti2 malaysia gituuu, hehe

Qasey Honey said...

nmpknye cuti sekolah thn ni..rmi pula rakan blogger n fb QH yg g bcuti ke langkawi...jeles2..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...