"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Sunday, December 9, 2012

Alhamdulillah.....ini hasilnya....^__^

Assalamualaikum, selamat sejahtera...

Hampir 2 weeks kan blog x berupdate....jadinya petang yg mendung ni...tuan rumah rajinkan lah juga mengemas....menyapu segala habuk dan sawang yg dah melekat dan terlekat....hehehe...., Hari nie terajin skit sebab x ke mana.... 2 hari dah dok merayap.... pinggang rasa cam nak patah aje dok dalam kereta... 

Nak BW pun ye juga....almaklumlah....lama sudah x jenguk rumah kengkawan semua...apa kabar la agaknya ye... dapat bw pun 1 2 blog je yg sempat....sorry la pada kengkawan yg lama sy x jenguk tu....ntah resepi dan cerita apa la yg hangat2 dan terbaru nie...

Cerita sy hari nie... pasal ubi keledek, dulu ada sy kongsikan n3 nya kat blog nie....citer pasal memula tanam... pastu... citer pasal tumbesarannya...... pasal n3 yg lama nie... klau nak tau ~ kalau nak tau la.... x nak tau pun x pe.... sy x kisah pun....:D cerita2 lama tu bole review kat sini PART I , PART II n PART III. ada 3 story...dan yg ini mybe yg last la kot......:D

Dan daripada 2 biji itu.............ini lah hasilnya..............:)


Ini cabutnya hujung bulan 11 haritu....cuaca hujan2 nie...mmg senang mencabutnya.... bukan sy yg cabut pun....en.asben yg cabutnya.....:D  

Tak abis makan pun....dapatlah bagi pada jiran sorang sikit....nak makan semua...mmg x larat...yg dapat buat pun, kuih keria pastu buat masak lemak pucuk manis, ..goreng jejari keledek skit...pastu goreng keledek....itu je lah...itu pun..semuanya buat sikit2 aje....alhamdulillah...:)


Memula ingt banyak nie aje....makin lama dicabut....makin banyak lagi dalam2 tanah tu....mmg puashati....x rugi kan berbudi pada tanah....pasti ada hasilnya........sekarang nie...tunggu pulak yg tanam kali yg ke2 tu....yg itu...x cabut lagi....


sipi2 je gambar en.asben yg mencabutnya.... :D

Insyallah....next n3 sy kongsikan hasil dari keledek nie...kuih keria je pun..............hehehe....gambar dah ada...tp nanti2 lah kan....nnti x de point plak nak buat n3.........hehe...

sampai jumpa lagi................:D


6 comments:

Salami Simon said...

Berbudi pada tanah... puas melihat hasilnyakan Syifa... suka masak lemak keledek campur pegaga.

Asyifa Mustaffa said...

Kak Salami : hehehe....1st gak nie dgr keledk masak dgn pegaga...sedap ke?

zila norazila said...

alhamdulillah
rezeki dari Allah..siapa yg berjasa pada tanah inilah hasilnya kan..buat bubur pun sedap kan..akk tringin plk nk wt bubur:)

Asyifa Mustaffa said...

k.zila : amin...alhamdulillah...:)

tun_telani said...

salam syifa.. seronoknyer tgk hasil tanaman!! tun jenis tanam segala mende pun xnak hidup, jd amat jeles bila tgk org pandai menanam. huhu

Asyifa Mustaffa said...

W'salamTun ~ x smua bende gak sy tanam mnjadi...ada gak yg x smpt tgk dunia....hehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...