"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Thursday, December 13, 2012

Langkawi ~ Part II

Kesinambungan dari Part 1 ~ SINI.

Next journey tu...kami di bawa ke Beras Terbakar di Padang Matsirat....sepanjang jalan masuk ke rumah yg ada beras terbakar nie....banyak woooo kedai kedai jual kain batik dgn kain pelikat...siapkan je duitnya....bole tahan murah juga....:) 


Sepanjang jalan tu...kedainya x ambik pic....malas plak sebab pegang tngn anak kan....x dan nak ambik pic....pastu sibuk plak pilih fridge magnet yg macam2 paten kat sini.....hehehe....


Cuaca time nie panas....x la terik sangat...tp alhamdulillah sepanjang hari berjalan...x hujan.....cuaca pun cool je menyambut kedatangan kami.....cewahhhhh !!!

next jouney ~~ ke Kilim Geoforest Park ~~ part yg best...di bawak naik bot laju...perggghhh...! sekali ambik selekoh...cam nak terbalik bot rasanya....tp yg pasti jaket keselamatan kena pakai la...


Harga tiket x ingat plak berapa....hehe.......
kat sini ada bahagian2 nya la drebar bot tu bwak p jenjalan....seriau je naik bot nie...!


Jenjalan naik bot nie....bukan tgk keliling saje...pemandu bot tu siap tunjukkan lagi antara pemandangan yg menarik la kan kat area Kilim nie...macam gambar atas nie....antaranya kawanan helang tu...yg dapat tangkap pic pun sekor tu je...yg lain dok bawah cbuk tangkap makanan.....

then...batu yg bentuk rupanya macam orng red indian tu.... pastu pulau tu....pulau kasut namanya....sebab ada rupa kasut kan...kalau pgi dan dpt tgk dgn mata kepala sendiri...mmg best !...subhanallah....mmg cantik...!!

dan satu lagi batu yg menarik.....


batu yg berbentuk ala ala penyu tu....menarik ..! 

last tempat yg di bawa kat Kilim nie kan...kat sini 


memula tempat sangkar ikan.... dapat ambik pic belangkas nie je... ikan lain x sempat dah.....sibuk dok pegang tangan hazim....klau x pegang...mmg naya la...kiri kanan air tasik....huhuhu....dok jalan atas kayu papan tu pun seriau je.... dalam kepala dok pikir...tahan ke tdk kayunya.....huhuhu....

pastu kami ke gua kelawar..... apa yg menariknya...? ntah le...x masuk pun dlm gua tu....x larat dah nak jalan... tggu kat luar je...yg pastinya mereka2 yg masuk tu kata...dlm tu gelap la....., gelap je la kan...da namanya gua...

Abis menjelajah Kilim.... kami di gerakkan ke Idaman Suri dengan  kedai Hj Ismail Group....mmg sakan le nyoping coklat....ambik x hengat...bila dah bayar......ermmm...sndiri mau ingat le.... 


Ok...last la nie cite pasal Langkawi...
pstttttttttttt sebenarnya da lama n3 nie tertunggak duk dalam draft....sehari selepas n3 part 1 tu dah buat dah...tp asik tertangguh nak edit balik...tu pasal lambat publishnya....

Itu la part2 best berblog nie....bole buat draft dulu kan....ki3...mcm orng maleh cam den nie ha....huhuhu...bila dah buat draft tu...dah jdi cam pekasam pulak...disimpan la lama2.....

Ok lah...panjang pulak n3 kali nie.....bukan selalu pun..........:D


10 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

wahhhhh, memang bestlah jenjalan kat Langkawi.. choc tu nanti pos sini sikit ya.. hihi

tun_telani said...

Salam syifa.... seronoknyerr!! plg best tgk coklat tu. hihi.. tun xpernah berkesempatan yg gi langkawi, bila family plan2 holiday, tun pun yg xcuti. last2 kene tinggal. sedih2.. insyaAllah panjang umur n ada rezeki sampai jugak nnti. sementara duk sarawak ni kene pusing khatam borneo dulu. hihi

Kesuma Angsana said...

tq share with us ye

Tina Othman said...

bestnya

kali pertama dan terakhir pergi langkawi 8 tahun dulu, time honeymoon, sampai la ni tak penah pergi dah

nak coklat hehe, tapi mmg ye kedai tepi jalan nak hala beras terbakar tu mmg murah

Kakzakie said...

Coklat mesti tak tinggal sebagai ole-ole balik kan..

Cikgu Ma said...

teringin nak pergi skali lagi...pestime pgi tak sempat jenjalan sangat...

Afasz said...

byk nye borong coklat. nak sikit. nak daim

Cik Nurul Siezuka said...

Waaaahhh bestnyer.. dah lama x g langkawi.. :)

zila norazila said...

syifaa yg yg tgk ikan kt sangkar tue akk x g la..g tasik dayang bunting jew...haji ismail klu kita g kelabu mata kan he hhehe

Kesuma Angsana said...

nice pics

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...