"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Friday, February 22, 2013

nak skolah katanya....

tiba2 dtng kat ibu mintak salam.....tnya dia ~ ajim nak g mna

"ajim nak lah" ~ maksudnya "ajim nak g skolah" 

tgkkkk...siap beg lgi....


beg tu..mmg beg dia lah...! wajib ada sebab abang ngan kkk beli beg skolah time nak bukak skolah hri tu...

dia pun nak gak....!

siap bwak tepon lgi nak p skolah...


ibu kata pgi skolah x boleh bawak tepon...

dgn selamba dia jawab bolehhhhhhhh......pnjng plak lehh nya tu...!

layan kan aje budak nie....

nak sngt dah dia g skolah...hari2 dok belakon pgi skolah....

thun ni bru 3 thun...thun dpn bru 4.....x kan nak skolah dah...bosan plak dia sok.....


12 comments:

MaMa3HerOO said...

he3..teringin nk p sekolah la tu..

nea lopah said...

thn depan tadika..bole dh skolah.

Amie said...

Comelnya dia.... anak2 Kak Amie semua umur 3 tahun dah masuk tadika, sebenarnya anak2 ni nak suasana bersosial juga he he eh... alhamdulillah, tak pula anak-anak rasa jemu di sekolah.

azieazah said...

Sweet! Nak pi skulah boleh bawa handphone IPhone 5...!

dapurCikWan said...

alahai..comel...kecik2 dah nak g skolah ye.. bagus tu..semangat.. mudah-mudahan sampai besar semanagat macam tu ;)

ummiaisyah said...

gud boy..smgt nk g skul...sabo yea nak..taun depan bole join abg g sekolah....muaaahh

Rohah said...

alahai...teringin sekolah dah dia..sbb sunyi tu,time kakak ngan abangnya sekolah..tapi klu sekolahkan awal2,takut dia boring..

Asyifa Mustaffa said...

Mama3hero ~ ha'ah...mmg pun...:)


Nea lopah ~ itu x tau la nak kata dulu...hehe...


K.Amie ~ alahai...x tau la cmne nnti...


K.Azie ~ budak moden...kikiki...


Cik Wan ~ insyallah....amin....:)


Ummiaisyah ~ insyallah...bole la tadika...tp abngnya nak naik skolah keb plak .... sensorang la dia tadika nnti...:)


K.Rohah ~ mmg dia sunyi...pepagi berteman dgn tv...blik abngnya...bru ler bising umh skit...

Yanna_Lie said...

cian die.. x sbr nk g sekul ye... budak2 kak, biase la.. sok bila dh besar jgn xnk g sekul plaks... hik3

Asyifa Mustaffa said...

Yanna ~ insyallah rajin la harapnya kan....:)

Kesuma Angsana said...

bagsunyer semangat tu

aizamia3 said...

Bygkn cikgu ajar kat dpn, ada yg leka main game kat hp.. huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...