"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Saturday, March 23, 2013

jom tukar ~ DIY sarung bantal

jom kita tukar sama dia....lama dah x betukar....klau beli mmg x de saiz...

kain pun da lama tersimpan....dri x de keje...me kita buat keje...........:)


jom tukar yg lama ni...!


potong la kain nie bagi 2 bahagian....sama saiz...yg 1 tu..lebih kan la skit...
nak msukkan tang dlm...
pastu kita jahit la dia kiri kanan...atas bawah....:D



taraaa....! da siap !!!


yeayyy...! hazim dah dpt sarung bantal baru............:D
dia pnya la nie....

x de keje saje cari keje....hehe...!


7 comments:

Rohah said...

Akak pun dah lama tak jahit menjahit ni,last projek besar jahit langsir 2009 hari tu time nak pindah rumah.hobi mnjahit ni salah satu dr kebiasaan akak,tapi kena ada mood yg betul2 kaw..sonoknya bujang kecik tu dapat sarung bantal baru erkk..

nea lopah said...

Tq share..kreatif lah..bole lah jugak mencuba ni.

Haryati Faizal said...

bagusla tu bley buat lagi pasni...senang je kan...

Kesuma Angsana said...

wah rajin sungguh yer

mama sara nur said...

Rajinnya mama syifa
cantikk coraknya

Asyifa Mustaffa said...

K.Rohah ~ suka2 je kak...:)


nealopah ~ simpel je pun...:)


Haryati ~ hehe...senang jek...dlm proses buat yg lain plak...:)


KA ~ x la rajin...tgk mood gak...:)


Mama Sara ~ biasa je kak...kain dah lama tersimpan....

QA's ~ mamapapa said...

rajinnya..buat sarung bantal sndiri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...