"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Tuesday, July 23, 2013

Nasib hari ni....

Assalamualaikum....

Nak mengadu kat sini.....penat sebenarnya, 
penat mencari barang...bila dicari.mmg konpem la x kan jumpa kan.....
bila x dicari...saje2 je dia dok tayang depan mata...
tp yg ni...mmg lama dah x nmpk....
ntah mana tercampaknya....
rasa2 mcm ada nmpak...tp bila dicari...x de pulak.....alahaiiii....

barang ni la yg semput dado den mencari nie...
ini pnjam gambar gugel ye...mekasih tuannya...
pinjam tepek kat sini eh...


ini la y dicari x jumpa..

plan nak buat roti jala petang ni...nak guna acuan ni la....
merajuk dah ke apa..sebab selalu guna yg botol muncung tiga tu...

tp hari nie...rasa macam nak buat jala2....dah bosan la tgk pesen kotak2 gitu...

maaf kalau x bw sangat hari nie....i bzy u cari acuan ni.....


19 comments:

Kakcik said...

Cuba guna penapis yang lubangnya besar2 tu. :)

~ yus ~ said...

kalau dekat boleh pinjam saya punya kat rumah ni...hehe.

Hidayah said...

hehe..betul la tu..
time carik la tak jumpa..

:)

umah dayah langsung tak de menda tu..
hiihii..

aDisH.sHidA said...

sama kes kita...jumaat lepas nak buat roti jala..jenuh mencari acuan bekas kuning nie x jumpa..beli baru tapi x best guna nya...last2 guna botol 3 lubang...hehe

fairus mohamad noor said...

salam ramadhan # 14
haha..sama lah dgn m3h,time nk menjala baru nk cari menda tu..mmg lah x jmpe,sudahnye m3h bli baru..

ZazaMyMoon said...

haha mmg tau.. kalau kita cari mmg tak jumpa, kalau tak cari titiba muncul depan mata..
selamat menjala yer ;P

Kakzakie said...

Kalau kakak simpan satu tempat dgn senduk-susu jadi senang nak cari.

Yg kotak-kotak pun cantik jugalah Syifa. Kakak tak ada acuan itu tapi yg macam gambar tu adalah..

Kesuma Angsana said...

hehehe selamat menjalan kan operasi mencari yer !

Irfa said...

ololo sian cari barang x jumpa
smlm makan roti jala tp beli je

Umi Nazrah said...

guna penapis yang buat cendol la kak. heheehhehehe. gurau je :D

Sylarius Yusof said...

Nak buat roti jala ni, kemain punya lama nak siapkan. Tapi time makannya, sekejap je habis licin.

fazianbatrisyia said...

kalau tak de sangat tin susu pun boleh tebuk lubang bawah dia nak byk mana...sy penah tgk org wat cam tu, jadik gak roti jala dia. Jimat kos...

Asyifa Mustaffa said...

k.cik : penapis cmtu x de la kak...

Yus : segan la plak....:-)

Adish shida : btul la...yg mula2 mmg x best..!

Fairus : itu la...nak menjala bknnya slalu sngt..

Zaza: slamat2...bancuhan dah siap...acuan masih x jumpa...huhuhu...

K.Zakie : mmg dulu 1 tmpt...menjak pindah...lupa letak mna dah...sbb biasa pkai muncung tiga tu...majuk kut dah dia...


Asyifa Mustaffa said...

KA : Yup...! Misi diteruskan...wlaupun x jumpa.

Irfa : sbb ni ada prmntaan...tu psal kene buat...


Umi : amboi...molat2 kuar nnti klau guna itu...:-)


Syalarius : kan...tau x pe..!

Fazian : masalah gak tu...tin pun x dek...! Mmg kene pakai yg muncun 3 nmpknya...

Haryati Faizal said...

selalu mang camtu la...bila kita nak nak sangat kat satu2 benda tu mesti bila carik tak jumpe... geram jugak...bila takmo tu ada je le...

Rohah said...

Akk selalu gitu gak...sbb bujang kecik suka punggah isi drawer...pastu umminya melilau cari mendenya...bila time kemas2 baru dpt tahu tersorok bawah sofa..ha haaa..

nieda said...

Hehe..saya plk suka guna yg muncung tiga tu. X berkecah sgt dapur. Hehe

aizamia3 said...

pergi kedai asyik lupa nak beli menda ni :(

tenku butang said...

nak resepii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...