"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Tuesday, August 27, 2013

Xtvt yg sekian lama diberhentikan...

Assalamualaikum,

Alhamdulillah jumpa lagi..., masih dipanjangkan umur...syukur...~ nie dah x tau dah apa lagi nak ditaip...ayat intro lah kenkadang paling susah nak di buat...huhuhu...

Tak payah intro bagai...tepek jer gamba sekeping dua..sudah ada entri kan...hehe...

Meh jenguk dan tengok pokok cili yg baru ditanam nie...harapnya naik menjadi...dan membuahkan hasil..., Ini la xtvt yg sekian lama diberhentikan, menjak preggy kan Hafiz , smpi la ni umurnya nak masuk 5 bln...baru la dapat merasa buat keje2 ni  balik...

Skrng pun kena gak tgk mood dak kecik tu...dah kalau pepagi dia mintak kena layan...mmg x bole buat apa dah....., klau mood dia ok....tido dgn aman dan damai..., bole la nak tgk2 segala tanaman...(mcm bnyk jer bnyinya..padahal..bnyk yg nak KO..!)


mengharapkan ia membesar dan membuahkan hasil...


ntah ghupe camne la cili api nie agaknya...


jadila...dapat  2 pasu dulu...

akan disiram....dan dijaga...moga berhasil....insyallah...


12 comments:

fairus mohamad noor said...

waa..rajinnye..m3h dah stahun stop menanam, sejak lahir ank ketiga ni..

lieyalatif said...

rajinnye....tapi tu la org kate kan, berbakti pada tanah ni byk ganjarannye....kalo esok dah berbuah takyah laa nak pi pasar beli cili singgit ke due hinggit kan..petik ajek ...

Qhaifa Nur said...

masa pergi rumah MIL semua pokok herba ada..dah pasang niat nak tanam...senang nak masak nanti

Kakzakie said...

Bila dah tanam dan jaga hasilnya tunggu ajelah Syifa. Samada banyak atau tidak yg pasti kalau cili pasti itu buahnya cili. Kalau sepokok dapat 10 biji kena 2-3 pasu dah boleh buat sambal belacan..:)

fazianbatrisyia said...

a'ah ada anak kecik ni mmg cam tu. kekadang benda yg rutin buat pun boleh lupa kalau dak tomel dah meragam....kesian yg lain jadik mangsa...

Bin Muhammad said...

Kalau berbudi dengan tanah...pasti ada hasilnya. Atvt yang bagus! Lepas ni kena rajinlah menjaganya pula ye...

Kesuma Angsana said...

rajin sungguh yer ! pasti ada hasilnyer nanti !

nieda said...

Rajin...pokok cili saya hidup srgan mati x mau

tun_telani said...

tun pun suka tanam pokok.. tp duk kt apartment ni, mmg tanam sikit2 dlm pasu je la.. xberapa menjadi biasanya kalau tanam, hihi.... byk yg mati dr hidup.

J.Syazwana said...

kite kan suke sangat bercucuk tanam tapi masalahnye kite duduk kat apartment. wuuuuuuuuuuuu. sedihhhhhhhh

QA's ~ mamapapa said...

wahhhhh...minta gardening jgk ye ...amin :))

aDisH.sHidA said...

x biasa bercucuk tanam..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...