"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Saturday, September 28, 2013

Mangga muda dan serunding ~ bukan resepi ya...

Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu...apa plan weken ni,,? kami x de plan...tp jap lgi mau keluar...

Hari nie....x sempat lagi nak buat kerabu...plan nak buat kerabu mangga...x berkesempatan lagi ni...



gambar bawah nie...sedap sangat2 bila makan dgn nasi panas...x de lauk lain pun dah ok tau...


serunding ikan bilis....

mak mentua bagi....hehehe...sedap tau...! mau kena menuntut nie....

nnti nak test buat sendiri...

kalau sama rasa....kira pas la...kalau x sama....nak buat cmne...huhuhu...

ok...selamat menjamu selera.........:)


18 comments:

ZalinZalina said...

Nanti tepek resepi serunding ikan bilis tu kat sini yek..boleh test buat sama2 :)

Ann Ishak said...

serunding ikan bilis memang sedap, nak resepi :)

aizamia3 said...

tak menjadi buat lagi sampai bagi jadi.. ;)

rahel said...

salam...sedap mango tu..buat mango float

serunding sedap makan ngan nasi pulut

Fazleyatul Aini said...

mangga tu hurmmmm kelioq !!

アヌム said...

nyum2..

tun_telani said...

alahai.. kecur nengok mangga tuh.. serunding ikan bilis xpenah makan.. sambal ikan bilis biasa la makan.. hihi

KakNi said...

sambal ikan bilis tu nanti masak banyak2 pastu jual kat kami ek... hahahah

Amie said...

Kalau masih tak sama rasa serunding ikan bilis tu kena cuba & cuba lagi Syifa, sampai berjaya he he hehe.

mala said...

mak oi! telan air liur je la

mama sara nur said...

Assalam syifa
Kerabu mangga dengar je kecur airliur he heee
Hari minggu melepak sorang2 akak ni

mama sara nur said...

Assalam syifa
Kerabu mangga dengar je kecur airliur he heee
Hari minggu melepak sorang2 akak ni

hainom OKje said...

Okje pun ada mangga muda tu...nak buat jeruk sebab mangga tu kalau masak pun masam....
Sedapnya sambal ikan bilis tu...kena menuntut tu Am rugi kalau tak menuntut!

JunAina said...

Akak makanan yang husband suka semua belajar dengan mak mertua. Kerabu mangga tiba2 rasa kembang2 pipi.

Kesuma Angsana said...

dua2 KA suka sedap .. terliur dah ni hehehe

Kakzakie said...

Sekarang musim mangga dan sebab itu banyak rumah satu dari resepinya kerabu mangga Syifa..

Serunding ikan bilis ingat bawa bekal ke Mekah. Makan tambah selera!

Haryati Faizal said...

klu dapat pulut cicah ngan serunding sodap jugak...

nowo ka said...

Sudah lama saya mencari resepi serunding ikan bilis yang ada bawang goreng macam ni, mmg best ...tolong la bagi resepi..please..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...