"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Wednesday, October 9, 2013

Dulu TM TOUCH....skrng CELCOM....

Assalamualaikum...

Skrng x kira time dah nak up entri..jnji ada masa...lg plak si kcik hafiz smkin aktif....lg pyah dah nak ngadap lappy....si kecik ni...klau dia da bngun tido...abih merayap serata rumah...mmg kena tgk2...tkut dia ngutip...yg abgnya plak da la mkn suka buat sepah....! ....hohoho...cite da melalut dah ni...

Back to the picture! Td tgh cari brang dlm laci...sekali tejumpa kad3 lama ni...ntah apa motif sy simpan pun x tau lah.....agak2 celcom x nak bgi reward ke pada pelanggan dia yg setia ni...hik3....

Dah lama tau gunanya... Dan sy x pernah tukar no phone...hmpir 11 ke 12 thun dah....n pada mmber yg kata col x dpt tu...jgn tipu eh...dari blom kawin...smpi anak 4 u....no tpon i x pnah betukar !!!!.

Dulu2 skali topap rm50 ko...abih duit gaji.. Mna ada mcm skrng topap rm10....yg rm30 tu pun...lmbt baru wujudnya....mau rasa tecekik nak bli topap....time tu plak bru abis blaja...keje plak under kontrak kat gov..ddk kat kl plak tu......tau je la ciputnya gaji yg dpt....huk3...kdang...nak x nak..kena gak topapnya kan....

Celcom.....celcom......

Published with Blogger-droid v2.0.10

11 comments:

Puteri Candle said...

bole simpan lagi kad2 lama tu...buat koleksi ke syifa hehe

JunAina said...

Akak pun guna nombor yg sama sejak 13 tahun lepas...

Dulu nak beli sim Rm120 ke Rm60 cam gitulah...hilang ingatan pulak.

ZalinZalina said...

Kak ina pun lupa ada TM Touch ni.. dasat tu boleh simpan lagi :)

Rohah said...

koleksi..jdkan kenangan...

zana fahmi said...

Kita org pun pelanggan setia celcom brodband. Dulu2 lama juga guna Celcom sebab kat kg hubby line celcom ok, maxis tak dapat (padahal tinggal area KB tu)

Syifa...kakpb langsong tak pandai menopap tu, dulu pun guna line.

asyifa mustaffa said...

PC : itu la...x tau nape disimpn...:-)

K.Jun : ye2...btul sngt tu kak...sy bli starter pack ni rm60...skrng ni...rm10 da bole dpt kan....sbb tu la skrng,mudah sngt orng tukar2 no phone....

K.Ina : kan2...sy seorng penyimpn yg berhemah...! Hahaha.....

K.Rohah : itu la...syang plak nak buang...:-)

K.Zana : sma la kak...dlu sy pilih celcom..sbb liputan dia luas...bnyk area bole dpt...sbb dia join dgn telekom kan...yg telco lain...itu la dia..line x brapa nak ada kan....., sy senang guna topap kak...smpi skrng...itupun sebulan bli 30 x abis2...nak2 plak skrng ada mcm2 servis mcm wasap kan...tu yg senang tu...

aizamia3 said...

dulu guna celcom tapi sebab ramai kawan guna maxis maka kena tukar sebab nak jimat.. hehehe..

JaSSNaNi said...

Ok gak tu top-up gak.. Kakak kadang2 sampai lupa langsung.. Hahahaha

Kedai mee rebus tu tak ingat yg no bape.. dalam foodcourt percint 9 tu, gerainya side kiri sama barisan nasi ayam.. kedai mee tu ada banner tulis mee rebus.. cubalah.. sedapppppp.. sampai mak.abah pun cakap sedap.. cuma hiasan cucur xde..

Akmal Halim said...

Tengok kad2 lama ni teringat kad telefon utk public phone dulu2..selalu guna kecik2 dulu :)

Rai Ourkizuna said...

haah kan.. dedulu harga prepaid punya starter pack tu mahal kemain.. nk dekat seratus gak la.. tp saya pakai line.. rate lg rendah.. jimat..

hainom OKje said...

Dedulu nk sms boypren AM hehe...sebab yulah topup byk sekali.....sekarang ni boypren sebantal! Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...