"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Tuesday, October 1, 2013

Food feeder n magic spoon ~ hafiz punya....



Assalamualaikum,
1st entri di bulan oktober....nak citer gajet baru Hafiz...
since dia da start makan kan....ibu dia plak mcm telebey eksited tu...siap beli2 magic spoon...itu yg mcm bntuk lobak tu...msuk bubur...or puri atau apa2 mknan yg mcm bubur tu kan....insyallah la x tumpah...klau nak tau camne fungsinya....rasanya kat utube ada...search aje magic spoon.

Yang kaler hijau tu....itu bkn puting,...fungsi...sama juga mcm magic spoon lbih kurang....tp yg ni versi sedut2...now tgh sale kat mom care....limited edition ni...ada 2 size...yg size besar tu...lobang dia lgi besar....so...sesuai guna...bila anak mkin mmbesar la kan...n yg size kcik tu....mmg da bole guna la sangat2.

Sesuai la sangat klau nak g mna2....jln2 ke kan...just bwk bubur dlm termos....then...tuang je dlm tu....x yah dah nak bwk sudu mangkuk segala bagai tu kan...

Skrng ni....mcm2 ada jual kan...zaman Athirah dlu....sudu mangkuk gak gunanya....jeles kkk tgk adik ada mcm2....hehehe....

Published with Blogger-droid v2.0.10

17 comments:

Kakcik said...

Comelnya. Macam2 bentuk ada sekarang, ya? :)

Kesuma Angsana said...

hehehe KA suka lah !

Tina Othman said...

Mcm2 skrg ni

lieyalatif said...

lieya pun ade gak nieh....tapi jenis lain lah...skrang ni best kan, mcm2 ade gajet tuk baby...geram2 jek tgk sebb comel2 sgt....

Wiyah said...

waaah best nya, memudahkan kerja kita ek syifa..yg ni brapa rm??hr tu ada tertgk kat fb tp rm30++ kot,, hurm takpe guna sudu jer la ..kedekut hihi

ZalinZalina said...

Nampak pelik dan ajaib...zaman anak kak ina dulu takde benda ni :)

fazianbatrisyia said...

janji anak mau makan hati ibu gak yg senang

hainom OKje said...

Wah....dahsyatlah kan zaman sekarang ni AM...betul ....anak bongsu okje pun tak sempat guna benda tu... belum sempat tercipta kot benda alah tu hehe

Cho Zila said...

macam2 yerk sekarang.. dah ketinggalan zaman akakni ...

Cik Puan Rara said...

princess pakai 2 3 kali je food feeder tu.pas tu xnk dh.hehe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

cutenyer...ni yang tak sabor nak tambah baby lagi ni...barang2 baby skang ni semua lelawa...

Bbwana adienia said...

comelnya gajet2 hafiz..bentuk pun unik dan menarik.

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

comel2 kan gajet2 sekarang..masa anak knah kecik2 dulu..xde pun gajet2 bagai..=)

Kak Nik Ja said...

assalam asyifa....cute nyeer...memang ada nampak ni..nanti nak cari jugak tuk anak buah..

Kakzakie said...

Bukan baby sekarang aje untung Syifa, mak-mak muda sekarang pun untung semua barang baby nak cari ada dan mudah digunapakai..

fairus mohamad noor said...

salam..singgah ptg..hehe..lme x singgah cni..m3h saje je berehat dr blog..xde preggy pun..yg kecik skali tu pun baru setahun lbh..ehe

Mimi Azirah said...

alolo tomeinye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...