"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Friday, November 22, 2013

Dari dulu hingga sekarang...ini lah kicapnya... Kicap Jalen..

Assalamualaikum



Kicap turun temurun....kenapa turun temurun? Sebab semenjak sy belum sekolah....sampai dah anak 4 ni....inilah jenama kicap yg sentiasa di rumah mak...

Tengok la gambar ni....memang jarang beli botol biasa tu...tetap la dgn botol besar ni...jimat la sikit kan...
Tetap setia mkn yg masin ni..,.kicap kan...memang tak dapat dipisahkan dgn nasi....pelengkap hidangan gitu...

Zaman facebook2 ni kan...so Jalen pun ada facebook tau...nak tau detail produk Jalen...korang bole LIKE Kat SINI... officially KICAP JALEN  punya facebook ye.., like jangan tak like pula..bukan susah pun...klik saje.. kalau guna screen touch..lg senang...touch aje..then siap...:D


Dan juga...yg ada blog...boleh  follow blog jalen...yg x de blog...tp ada akaun google+/google pun bole folow blog Jalen...follow link ni ye JALEN.BLOGSPOT,  kat blog jalen ni kan, macam2 resepi ada tau...yg penting ianya berasaskan produk Jalen la....


Last sekali... , bagi yg baru nak berjinak dan nak tau apa lagi Jalen punya keluaran n produk... boleh ke website Jalen... di SINI


Satu lagi..tambahan ni....instagram Jalen...bole folow ye bg yg ada ig tu..... just search aje seperti nama yg tertera. 



entry ini disubmit ke sini untuk nak dapatkan diari dan buku nota Jalen 2014...:) 


Jom sama-sama menggunakan produk bumiputra...dan yang penting...di jamin halal...

23 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

salam..


saya pon suka makan kicap jalen gak... mmg terbaik :)

Rai Ourkizuna said...

sama la..kicap jalen dari kecik.. tapi tak beli botol besar gini.. hahaha.. next time nak beli yg besar gini gak la.. tahan lama sikit.. hihi

Fazleyatul Aini said...

saya pon suka kicap jalen

Qhaifa Nur said...

kat rumah kicap cap udang...
entah lah kan..tak ada kicap tak sedap pula makan...

jalen tak pernah rasa lagi...

Irfa said...

ala..nak jugak diary tu tp malasnya nak mengarang entri.huhu
semoga ada rezki asyifa ye

kami dulu mmg peminat setia kicap manis kipas udang tp sejak harganya makin mahal..dah tukar pada kicap jalen..sama je rasanya :)

izan mama mia said...

akak tak sll gn jalen tapi ada juga guna..sebenarnya ikut sempat je beli...hihi

:: Mrs.Eady :: said...

baru try jalen..mmg sedap!

Sarah Talib said...

saya kat rumah pun makan kicap jalen..

fairus mohamad noor said...

salam jumaat..m3h pun guna kicap jalen jgk..tp m3h guna yg kaler merah tu..

Mimi Azirah said...

sedap ye...sy jrg2 mkn kicap..suami n ank2 yg suke

mala said...

confirmed! peminat no 1 Jalen ni hehehe gud luck mudah-mudahan dpt buku nota jalen

Mel said...

mel masa pindah btu ni mula2 dulu, melilau cari Jalen. Bila takde menjerit kejap. Alhamdulillah ada 1 pasaraya tu jual. Itu pun biasanya tinggal 1-2 botol. Jadi sekarang ada la 4-5 botol buat stok. Bukan tak pernah cuba kicap lain tapi tak kena kat tekak ni. Hubby pun suka sekali ^^

ZalinZalina said...

Kak ina tak pernah beli kicap Jalen..asik kicap kipas udang aje.. sedap yek Asyifa..nanti boleh try..

zila norazila said...

Selalu lalu dpn kilang jalen..kicap nie dr ayah akk bukak kdai smpi skrg ttp laku tau.

Chot said...

Salam. Yg penting murahh banyak dr kicap lagi satu tu..heheh
tak sangka aktif jgk Jalen ni bersosial. Semua media sosial dia balun.
Bw sini ye. Happy weekend tuan blog!

husna zahidi said...

tak layan sgt jalen..huhuhu..

goodlusk sis!!

nieda said...

Masa kecik2 dulu guna kicap tamin. Hometown kt ipoh, mmg famous la kicap tu. Masa tu pengeluar tu kt batu gajah, then owner tu dh meninggal beralih kicap pak abu. Kicap ni org2 sekitar je tau sbb x dikomersialkn. Mmh sedap kicapnya. Pastu susah nk dpt beralih ke kicap kipas udang. Sedap tp sekarang ni harga melampau mahal. Jalen pun not bad. Sesekali pkai juga brand jalen ni. Mkn dgn nasi panas, terangkat youuuuu.hehe

Bin Muhammad said...

Kicap yg saya gunakan sekarang ini...pastilah kicap jalen...:)

azieazah said...

Kami dari dulu, bertahun tahun dok setia dengan Kicap cap Ayam by Tamin. Mesti kena ada stok!

aizamia3 said...

Sebelum ni en. suami suka kicap kipas udang (saya tak suka), tapi bila dah cuba saya cuma boleh makan yang masin. La ni baru berjinak2 dengan Jalen cuma bukanlah penggemar tegar kicap.. dan tetap nak yang masin.. kalau manis memang pakat tak makanlah.

Haryati Faizal said...

takde jalen tak sedap ye...mang boleh kata hantu kicap jugak la ye

Kesuma Angsana said...

KA pulak kecik2 dgn kicap bilal, dah besar sikit tukar ke kipas udang tu hehehe

hainom OKje said...

Okje pakai cap kipas udang manis....kipas udang bumiputera ke idak yeh AM...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...