"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Saturday, November 16, 2013

Selamat bercuti....

Assalamualaikun...

Cuti sekolah dah pun bermula...dan sy anak beranak sudah pun terpacak kat umh mak ni...pantas ye x...kikiki

Untuk semua...selamat berhujung minggu....

Buat penyeri entri ni meh sini tgk gambar, gambar ni semua di belakang umh mak saje......;-)

durian..sebahagiannya...



rambutan...kecil lagi...blom masak sepenuhnya...

betik...sepanjang masa bebuahnya...x de musim...

Pokok kelapa...tumbang sebab angin kuat...hujan semalamnya mak kata, ...klau rajin...jap lagi projek dgn adik....mau ambik itu umbut dalamnya....mak dok teringin nak masak lemak pula dah....sedap juga tu...


pagi ni sikit bzy...karang petang sy bw ye....daaaaaa...

Published with Blogger-droid v2.0.10

16 comments:

adrianna syaz said...

Bestnya ada kmpung ni..selamat berhujung minggu :)

Mel said...

kampung di mana sis? entah2 dekat je..hehe

Teringat rambutan rumah mak yang baru nak berbuah juga...kang balik mesti dah habis musim.

Siti Hajar said...

Buah-buahan tempatan. Alahai. Rindunya. Seronok la sekarang budak-budak sekolah dah cuti ;)

mama sara nur said...

assalam Syifa
wah meronta-ronta nak nalik kg tgk pic syifa ni he hee
tak sabo ni

mama sara nur said...

assalam Syifa
wah meronta-ronta nak nalik kg tgk pic syifa ni he hee
tak sabo ni

Bbwana adienia said...

best kan kak bila dapat ambik hasil buah sendiri..

KakNi Sihat Cantik said...

mmg pantas sungguh! kami ni dok lepak shah alam lagi, belum plan nak ke mana2, kebetulan kat office sibuk, tak dpt nak cuti

Sarah Talib said...

wah seronok dah balik kampung...kakak sarah ni tinggal kat kampung hari2 seronok..

hainom OKje said...

Kat mana kg ni AM?.....belakang rumah awak ni sure dusunkan AM ... bukan main banyak pokok buah hehe...

aizamia3 said...

dapnye.. dah lama tak makan umbut kelapa.. dapnye.. ;)

faraherda.razalan said...

Wahhhhhhhhhhhhhhh! Hasil kampung!!!!!!!!!!!!!!!! Nak jugakkkkk! - x malu kan?

Tina Othman said...

Adui durian bestnya

Cho Zila said...

syioknyer ... dulu keliling rumah opah kat kampung macam2 der .. bila kumpul adik beradik sepupu sepapat memang syiokjer makan buah2an..

Kesuma Angsana said...

musim buah mmg seronoklah... done nuffnag yer !

Qhaifa Nur said...

ada pokok durian..bagusnya..

Rai Ourkizuna said...

bestnya!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...