"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Tuesday, December 10, 2013

JPO ceritanya....

[autopublish]
Assalamualaikum...



Agak lama juga ni x dpt nak update blog...dan bw pun dah suam2 kuku....maaf lah...bkn apa...cuti sekolah ni...da mcm bnyk plk keje kat rumah ni...lpas tu...sedara mara dtng...mak...adik....selang sehari...ada je yg dtng...

x mengeluh...cuma nak bg tau je...sebab apa lama x update blog...hihihi ( ada ke orng nak kisah ??? )....dah mlm...penat...! Mmg malas dah la nak ngadap lappy kan....

Nak pegi bejalan pun x tau nak kemana...paling jauh... sini la...khamis lepas pergi JPO 

ni......menunaikan hajat sedara yg dtng dri perak.....dah mereka x tau nak kemna kan...nak ke melaka...dah selalu sngt...last2...pgi la sini...misi ngabihkan duit gitu...!!! hehehe..




Ni...roti bakar ala2 kopitiam gitu kan...kami dah abih soping...smntara tggu gerombolan rombongan ipar duai ngan anak beranaknya lom abih2 soping ......kami mencekik lah dulu...

Soping cuci mata nmanya...!  Saje bwak budak jln2...bosan dtng sini kata mereka...kikiki


Published with Blogger-droid v2.0.10

19 comments:

Bin Muhammad said...

Biasalah musim cuti sekolah ni... Berjalan dan berjalan-jalan. :)
Asyik terima tetamu jer...xpergi bercuti ke?

Rai Ourkizuna said...

tak penah sampai JPO.. hihihi..

fazianbatrisyia said...

cuti sekolah ni asyik bizi jek...seronok juga ada family dtg...meriah...

Kakzakie said...

Aduhai Syifa kenapa tak contact kakak. Dekat dah dgn rumah kakak ni..

faraherda.razalan said...

Sy tak pnh ke sini lagi. Tataulah bila nak ade rezeki dpt singgah sini. Tp klu singgah sini pun just nak merasa environment je kot? Tgk rege brg2 kat situ, haih....

lieyalatif said...

lieya pernah sekali jek sampai jpo tu....sempat laa beli kasut dayyan jek...mmg harga clarks murah sikit laa kat sane....

asyifa mustaffa said...

BM : x bjln sngt pun...:-) bercuti..? X de dlm senarai thun ni BM.....hahaha....

Rai : ntah la rai...sy pun x tau bila plak nak pgi lpas ni...mcm boring jer...mcm x best jer...:-)

Fazian: yup..btul tu...:-)

K.Zakie : ramai la kakak...mnyusahkan plk nnti...:-)

Farah : ya...btul tu...nak mmbeli tu...mmg x la rasanya...saje jln jer...

asyifa mustaffa said...

Lieya : ada je yg murah kot...murah murah pun...sy tgk mahal jugek....kikiki...

Amie said...

Memang musim cuti sekolah kita pun sibuk... bukan waktu kerja je sibuk ye he he heheh... tak apalah Syifa, ada masa boleh up date blog, tak ada masa nak up date kita simpan bahan dulu dalam folder

Cheq Sue said...

Teringin jgk nk ke jpo tu..tpi jauh benor aihhh...

Acik Erna said...

acik pun tak tau nak kemana..musim hujan ni rasa malas nak kemana mana

ZalinZalina said...

Asyifa...kak ina baru nak pegi sebelum Krismas nanti..kalau sempat dapat la singgah JPO :)

mama sara nur said...

Assalam syifa
Seronok jln2 cuti sekolah
Mcm2 agenda kan

mama sara nur said...

Assalam syifa
Seronok jln2 cuti sekolah
Mcm2 agenda kan

asyifa mustaffa said...

K.Amie : yg dlm draf pun besusun kak...tp x siap2...ayat bnyk tergantung....hehe..

Cheq Su : moh ler jenjalan p johor...bole ler nyinggah jpo...:-)

Acik: kan....duk umh je la acikkkkk.....:-)

K.Ina : wah...! Slamat bersoping ye...sure smpt pnya tu....:-)

Mama Sara : x de mana la kak....dekat2 je...

Haryati Faizal said...

belum jejak lagi kat situ...mcm besh je

Daddy Ziyyad said...

JPO ni dah dekat jugak la dgn rumah parents saya kat Tmn Universiti,Skudai....Tapi saya baru sekali pergi...hahahahaha..Mostly Singaporean la seronok shopping sakan kat situ

hainom OKje said...

Siannya penat yeh...hehe Tapi mmg betul kalau asyik ada tetamu mmg penat hehee...
Tak sampai lagi JPO ni AM.....entah bila agaknya nak sampai!

asyifa mustaffa said...

Haryati : nmpk mcm best...bg sy biasa2 je...sy la..org lain best la kut...

DZ : ye la..dkt ngan sngpore kan...biasa la tu..org dok dekat mmg x brapa nak pg...yg jejauh ni ha plk sanggup ye x...

Okje : nak soping h.beg...kasut2 yg ada brand tu...ajakler papazir nya....kikiki...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...