"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Tuesday, May 28, 2013

Friday, May 24, 2013

Bestnya ZzzzzzZzzzz

ini n3 auto publish ~ selamat bercuti....:D


bestnya tido

nak msuk 2 bulan  dah...

mulut da ada bising2 skit....

berat x tau la brapa....tp mmg da lenguh bila pegang time nyusu 



:D


Thursday, May 23, 2013

Kumpul dan kumpul banyak2....maka hasilnya....ini la dia.....

berkat hobi suka kumpul2 bende....tp kumpul la bende yang mendatangkan faedah tau...

maka...dapatla barang2 ni, redem dari drypers.

sy pengguna tegar drypers...dari kakak...smpi skrng ke Hafiz...

x bole guna jenama lain..mcm x serasi

redem mac lepas...smlm baru smpinya...patutnya bulan Jun...

itu yg mcm tekejut badak jer smlm bila dpt bungkusan ni...hehehe....

towel ~ free gift dri drypers utk sape yg anta redem awal2...suka2....:D



ini bende yg dikumpul tu...

bar code jer...:D

da bekurun lama kumpulnya...dekat setahun....

gmba dri bulan mac ~ ingt nak buat n3...tp x sempat2...hehe

info tentang nak redem ni drypers hantar terus ke email. 

nnti dia bgi la segala borang dan apa barang yg nak di redem....

klau berkenan redem, x bekenan abai kan aje....:D

klau tgk brang2nya hri tu...bnyk mainan...n beg tu plak da ada mcm2 beg kat umh ni...

teringin nak redem pnya pasal...

so decide ambik termos je...ada plak balance points tu...korban kan je la...nak buat cmne....huk3...

sape minat nak join ahli tu kan....bole masuk kelab DRYPERS

mcm2 ada....!

:D


Tuesday, May 21, 2013

Kek Zebra.....zebra ke ??

Assalamualaikum, selamat sejahtera.

Alhamdulillah masih dipanjangkan umur....bole jumpa lgi kengkawan kat blog ni...da sarapan ? sure la dah kan...hari ni...sy bekpes roti telur je...itu yg mudah dan pantas....:D

Lama dah x membaking kan....ahad lepas...terasa rasa mcm teringin nak bagi oben tu bekerja...hampir sebulan lebih dia duk dendiam kan...maka sy pun jeles yg amat sangat tgk dia bnyk rilex kan....jdinya..ahad lepas..kita kasi dia kerja !

Itu pun 45 min jer pun...buat Kek Zebra ni ha...lama dah memerap resepinya...baru la ni dpt merasa kek zebra...buat pun 1/2 adunan je.....tengahari dah siap masak....petang dah abis....huhuhu...penangan anak2 lapar ke agaknya...atau ibunya lama x buat kek....mana2 je lah...huhuhu...


Resepi di ambil dari blog Tun, ok la rasanya....hadif pun kata sedap...layan je lah..., pada Tun....mohon panjangkan resepinya di sini ye....:)

Sumber resepi : Tun Telani 
Di try : AM

Resepi

Bahan2:

  • 200gm tepung gandum
  • 13 sudu makan gula - utk separuh adunan, tun letak 100g
  • 6 biji telur
  • 1 sudu baking powder
  • 1 gelas minyak masak (150 ml)
  • 1 sudu kecil ovalet
  • 2 sudu makan susu tepung - tun guna susu sejat
  • 1 sk esen vanilla - tun tambah

Cara2:

  • Gaul kesemua bahan d atas kecuali minyak masak.
  • Gaul adunan sampai menjadi putih dan gebu.
  • Kemudian masukkan minyak masak dan gaul rata.
  • Bagi adunan kepada 2 bahagian
  • 1. Coklat - tun telak pewarna merah *syifa letak 2 sudu serbuk koko 
  • 2. Biasa
  • Masukkan adunan ke dalam acunan berselang seling sampai habis.
  • Bakar pada suhu 160 selama 1 jam/sampai masak


selamat mencuba la pada yg nk rasa ye...:D





Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari Guru

SELAMAT HARI GURU

buat semua guru guru di Malaysia


tabah ye kalau ada pelajar begini.............:D


Moga menjadi pendidik yg berjaya...............:)


Tuesday, May 14, 2013

Sekitar Kenduri di Kg halaman...

sementara dok tidokan baby ni...bertemankan notebook yg kcik nie....rajinkan lah juga nak bern3.....

Ok...ini gambar sekitar kenduri akikah anak2 dan anak2 saudara di rumah mak...giler lama dok teperam gamba nie...kendurinya 4/5 yg lepas....baru skrng nie nak tepek  kat cni....itupun sebab dah x tau apa yg nak ditepek....hehehe..

x tau jugak apa nak diceloteh...layan gambar je la ye....:D


tumbangnya seekor lembu...


selesai masak...dibantu jiran tetangga....gamba makanan x de...

sebab orng lain yg duk usung camera...



antara jemputan.....

menikmati hidangan....

Hafiz...kejenya tido saje...

Anak sedara ~Aisyah nma panggilan, 9 bln baru...

nie adik beradik....anak sedara gak...

Bukhari 1 thun lebih....Emraan baru 5 bln..

gamba anak2 dan ada lgi anak sedara lain...x dapat ditngkap....

biasala time kenduri...mana ada yg nak melekat dlm rumah....


Sunday, May 12, 2013

Selamat Hari Ibu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

1st update tuk bln Mei ni...ntah kenape skrng kemalasan makin menebal la sngt nak menjnguk blog ni. nak jenguk dah malas...apa lgi nak updatenya....!

Menjak ada anak kecik ni...masa tu amat2 la terbatasnya utk berblog...nak bw pun...kadang mana yg sempat je...x berapa tau la apa perkembangan kengkawan bloger skrng...huhuhu...sedihnya....

Hari ini sana sini orng dok wish hari ibu kan...so my kiddos pun mcm x nak ketinggalan nak bgi kad...kad express je diaorng buat....ketuanya..kakak Athirah...so hari ni..dpt 3 keping kad...:) 

x kisahlah...expres pun expres la....ibu tetap hargai....:)

from Athirah..
From Hadif n Hazim

Terima kasih semua....ibu luv u all............:)

Utk ibu2 di luar sana....selamat hri ibu....

Utk Ibu yg lahirkn kita....x de hari2 yg special sebenarnya...

bgi sy...hari ibu adalah setiap hari...... sebab dia dah bersusah payah lahirkan kita kan...

.bsarkan dari kecik smpi besar....kenal dunia ni mcm mna....

btul x ?

SELAMAT HARI IBU


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...