"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Monday, January 27, 2014

Cerita hujung minggu

Assalamualaikum, selamat sejahtera..

Tenggelam timbul la tuan rumah semenjak dua menjak ni...penyakit M datang...! Itu blog terbiar je...tak pe...ni nak pelan2 kayuh basikal...nak pegi rumah kawan2 ye...

Minggu lepas bzy jual cadar...so...minggu ni..slow la skit...sbb kakak tu kata...bnyk stok dah abis...so..kena tggu sampai bulan 3....rilex skit la kan...:)

Oh...malam tadi Ajl..tau pun sbb bukak pesbuk...tgk org duk update pasal lagu tu lah...lagu ni lah....., zaman2 tgk rancangan hiburan ni...dah tak masuk dah dalam kamus hidup sy ni. ( perghhh....ayat power..kamus hidup tu...! Poyo !!)...ntahlah....umur makin meningkat ni.....payah dah nak layan2 mende gitu...pening tgknya!!!

Last weken...sabtu lepas harinya...skrng ni...kalau cuti...time nak kuar...mesti sabtu....ahad tu...macam2 kerja nak dibuat...tau la kan...bsoknya isnin...macam2 nak prepare tuk anak skolah esoknya...nak buat malam2...mmg tak la...penat kan....

Dah panjang pula bebel hari ni....maaf la ye...lama tak menulis....kalau tak nak baca pun tak apa....abaikan saje bebelan sy di pagi isnin ini....

Meh layan gambor singa2 comel ni....kebetulan masa pergi jusco bandaraya melaka....celcom buka boothnya...n ada lion dance punya acara...meriah!!!


Ada 4 ekor..tapi yg makan limau n saladnya 2 ekor jer...


2 ekor....lepas mkn limau dan hancurkan salad


Budak kecik tu yg pukul gendang...kemain! Tak padan dgn kecik....kagum jap tgk persembahan dia...


Last...da setel persembahan....ini yg diletak...serius sy tak paham...:)

12 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

SYOK GAK LAYAN KAN..

lieyalatif said...

tu le, malam tadi ajl lieya tak layan pun...dah terbongkang atas katil hahaahah....ni bace2 kat internet jek...nanti lieya layan kat tonton laaa...heheehehe

eh betul tu lieya kalo cny suke gak tgk tarian naga nie...sekate jek gerak tari dieorg kan...lagi2 tang kene buli amik angpow tinggi2 tu...sonok layan...

Kakzakie said...

Lion dance ni yg tak tahan muzik dia Syifa dung-dung-cheng kuta bukan main kuat..

Bin Muhammad said...

Minggu ni bermulalah pesta tarian singa ni...itulah uniknya negara kita :)

Rai Ourkizuna said...

anak anak mesti happy tengok lion dance..

aizamia3 said...

tak tengok pun AJL tu.. dah bertahun tak layan.. hehehe.. adakah sebab faktor usia..?
kalau dak Nuha tengok dari dekat singat tu menari mau menangis meraung kat situ.. hehehe..

Bbwana adienia said...

salam kak..

memang terhibur tengok lion dance ni kan..

asyifa mustaffa said...

Izwa : mmg layan...best...:)

Lieya : kan...suka tgk gerakan diaorng...best sngt...

K.zakie : ya...itu mmg x dinafikan...lg2 perfom dlm bangunan...lg la bunyi dia...

BM : kan...sy suka tgk...tp nak kata pegi semata mata nak tgk tu...mmg x la...kebetulan2 gini je...bole la layan....

Rai : ok la....si kecik pun beria nengoknya...

Aizamia3 : mayb kut...dah tua2 gini.....kurang dah hiburan2 camni...
Lahai Nuha..bising kut...tu dia meraung tu..

BA : wsalam..kan...best!

Amanda Suria said...

lamanya x tgok tarian singa ni....

hainom OKje said...

Okje baca sampai habislah AM.... kat sini belum jumpa lagi anak singa menari....hehe syok jugakkan tgk ...

zila norazila said...

Akk suka jgk tgok trian singa..gerakkn pntas ..hebat

Kesuma Angsana said...

KA dh start kena cirit birit gara2 mkn bnyk limau mandarin hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...