"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Thursday, January 2, 2014

Sesi persekolahan 2014

Assalamualaikum..

Hari ni...sesi persekolahan 2014 dah pun bermula...alhamdulillah Hadif danAthirah...dah pun selamat ke sekolah...

Kakak naik darjah 4...dan Hadif baru darjah 1...belajar rajin2 ye....ibu akan sentiasa doakan yg terbaik....

Sepanjang minggu nak buka sekolah ni...tak berapa sempat nak jengah blog kwn2....blog sendiri pun tak berupdate...bzy setelkan kain baju sekolah....nak cuci...jahit badge lagi....macam2 la halnya lagi...

Ni dah sekolah....lega la sikit...bizy balik...nanti !....bila bebudak ni bawak balik buku teks pula....huhuhu....

Published with Blogger-droid v2.0.10

16 comments:

ZalinZalina said...

Asyifa..bab jahit badge tu yang paling kak ina lemah..petang semalam baru terhegeh2 nak jahit..he he.. mak2 camtu la kan...sentiasa busy dengan anak2 :)

asyifa mustaffa said...

K.Ina : tu la psal...ni pun baru jahit utk dipakai smpi besok...ada sepasang lgi x dijahit....dah skip2 keje pun...ada je x abis2....huhuhu....

Bbwana adienia said...

comelnya hadif dan athirah dengan seragam sekolah tu..

lieyalatif said...

alahai..comel dan kemas hadif dan athirah....all the best yeak anak2...belajar rajin2 tauuuu.....

camne hadif kat sekolah? tgk dari aksi mcm berani tu...mesti kejap jek hadif leh serasi ngan dpt kawan baru kan.....lieya dulu mase anak2 darjah 1 mmg amik cuti gak tgu kejap tgk dieorg heheeheh

Bin Muhammad said...

Sempat bergambar lagi di hari pertama. Tuntutlah ilmu sebanyak mungkin dan semoga berjaya :)
Salam manis dr Relaks Minda

Kakzakie said...

Kakak pulak naik cuti sekolah ni jadi tambah busy sebab baru balik cuti.

Selamat tahun baru Syifa. Rumah tak bising bila dah dua ke sekolah ye:)

mala said...

semua dah sibuk ke sekolah ya. kami masih cuti winter di sini. tinggal 6bln persekolah lagi.

Fazleyatul Aini said...

comel je hadif. belajar rajin2 ye both of u =)

Mel said...

nampak teruja anak bujang ni nak naik sekolah..uhuu

Cho Zila said...

sampai sekarangn tak settle lagipun urusan budak2ni.. badge tak pasang lagi..buku tak habis balut lagi.. aih... letih jadi ibuni...

Daddy Ziyyad said...

comel rambut hadif :)

asyifa mustaffa said...

BA : hehe......

Lieya : thx...ok...alhamdulillah...seronok la katanya....

BM : semestinya...! Haha.. tq...insyallah..

K.Zakie : klau ikutkan...keje mmg x habis2 kak..., rumah...mcm sunyi skit...Hafiz plk da pandai skrng...bila x de orng...mula la x senang ddk dia...

Mala : ikut cuaca mungkin di sana ye...best cuti kan...kita pun cuti uruskan anak2...

FA : tq..

Mel : mmg btul sangat2...nasib dia bole tdo mlm tadi...duk menghitung hari nak skolah je kejenya...

CZ : terpaksa terima kenyataan kak...hahah...ni si kakak da bwak blik buku plk ni....adoiii

DZ : nak skolah...rambut kena pendek...hehe...

atien zuraidah said...

Slmt kembali ke alam persekolahan

hainom OKje said...

Kakak tu kecik je orangnya yeh AM.....mama pun mesti selim melkm mvm kakak agaknya

UmmuAidan-Arissa said...

Seronok dorang nie bila sekolah dah buka...boleh pakai baju baru2 jumpa kawan2 ..masuk kelas baru..tringat lak memori zaman sekolah2 dulu..:)

asyifa mustaffa said...

AZ : tq aunti..

Okje : kkk tu mmg selim...harap le maknya gitu...?? Aduhhh... teringin juga okje...kui3...

UA : haah...itu pun salah satu sebab juga diaorng x sabar nak g skol...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...