"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Tuesday, February 4, 2014

Nak sekolah dia....


Hazim....tahun ni 4 tahun umurnya....tengoklah.....siap beg disandangnya...
Bila tanya...nak sekolah tak....laju jer jawabnya... nak...

Tahun depan ye Hazim...sabar2..tak sampai setahun pun lagi...

Bila kakak abangnya balik sekolah petang2...suka kemain lagi mukanya...duk umh belajar abc pun kadang2 ikut mood dia...sabar jerlah...

baca iqra...baru sampai huruf Ta..bila ibu ajar lama sikit..mula la kata 'bila nak habis ni..." adoi la anak....! Kakak dgn abang pun x la pernah la nak banyak 'bunyi' gitu..., beserah jer apa yg ibu ajar...

Peneman Hafiz juga time main2 nie...kadang2...boleh suruh tgk2 kan adik...kadang buat hal dia juga...


Kepam2 baju mu anak...hahaha...nasib la...
ibumu gigih nak menghupdate...anak terbiar...hahaha...

dah2...jom mandi...wangi2....!!!

Ibu habis bebel dah....


19 comments:

hainom OKje said...

blog kena kasi updatekan AM...bolehlah buat pengubat kita yg surirumah ni ...idak le boring dpat buat mesyuarat tingkap dlm alamaya hehe...
Tak pe yg penting semangat dia yg nak gi sekolah tu kena ada..... yg lain tu belakang kira hehe

NinaAz said...

dah xsabar nk pegi sekolga tuuu. hehe

Fazleyatul Aini said...

bagus tu awal2 dah semangat nak p sekolah

Kakzakie said...

Boleh belajar dulu di rumah. Lembutkan tangan utk memegang pensil.

Adik tak mandi pun ramai yg nak gomol pipi itu kan:)

Bin Muhammad said...

Semangat sungguh nak ke sekolah! Mungkin krn melihat kakak dan abangnya. Teruskan beli galakan dan didik apa yg patut...suruh abang dan kakaknya ajar. :)

Shark Kay said...

waaa.
bagus betul abg zahim nie..
smangat ni..
kompom best student nnti ni kak..
kna dh tu start galakkan dia.
respect abg zahim.

❤Kamsiah❤ said...

tak sabar2 nak tunggu th depan..lambat lagi,kan..:)

fazianbatrisyia said...

sy teringin nak dok rumah aje jg anak & buat apa yg sy suka kat rumah...tp entah bila.
semangat tu mmg bagus...teruskan bersemangat...thn depan sekolah eh...

Cho Zila said...

yang kepamtu sedap dan ciumnyer...
tak sabar2ler tu nak skul yerk...

Mel said...

wah sangat bagus ni. Nanti nak masuk sekolah tak yah lah mak ayah risau anak nangis hari pertama sekolah. Belum tiba masa pun teruja dah nak g sekolah...hihi

asyifa mustaffa said...

Okje : keh3...msyuarat tingkap apanya..nak menhupdate ni pun sendu jek...

Nina : gitu ler dia...

Fa : harapnya semngt tu..smpi habis skolah nnti kan...insyallah...

K.Zakie : kdang2 mmg ajar kak...tgk mood dia...x boleh nak paksa2 sngt...hafiz bru lpas mkn...itu lmbt skit dimndikan..hihi...

BM : tq...mmg hari2 ni join kkk ngan abg buat keje sekolah...dia pun sibuk sama...

SK : ye..insyallah..., bkn Zahim...Hazim tau...:)

K.Kamsiah : itu la..ni pun bru bln 2 kan...:)

FB : dok umh? Hehe...mna2 pun..sama juga penat atau rileknya...

CZ : kan3...sy pun suka cium tang tu...:)

Mel : dia ni mmg x risau sngt....takat ni peramah terlebih...org lalu lalang depan rmh pun siap say hai2 lagi...:)

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Kesuma Angsana said...

bersemangat betul dier yer mcm semangat ibu nak update blog sentiasa hehehe

izan mama mia said...

anak dikelek..blog di update... hihihi..
semangat dia nak g school..

Bbwana adienia said...

alahai..semangat betul si comel tu nak sekolah..heheh..

lieyalatif said...

alahai bagus nye hazim...dah tak sabar nak gi sekolah yeak sayang...alhamdulillah dah nampak ciri2 bijak tu....mesti jadi murid yg paling rajin kalo gi sekolah nieh...percaya laa cakap lieya ni asyifa heheheeh

zila norazila said...

Sabar tau..taun dpn x lma jew..akk pun sama..klu update blog..bby bz jew nk follow

BUNDA a.k.a KN said...

salam ziarah dari bunda...

ibu buat kerja 2 dalam 1...hehe

aizamia3 said...

kepam-kepam pun comel.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...