"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Thursday, June 19, 2014

Bayou Lagoon Park Resort , Bukit Katil Melaka.

Hari ni kan...sambung balik agenda cuti sekolah hari tu..Alkisahnya...

Balik dari perak tu..menyinggah dulu ke Semenyih buat 1 malam...tengahari gerak balik...sampai rumah...solat kejap...ambik baju topap balik baju yg dah berkurang...baju yg kotor..tinggal dulu..., kemudian...ke Melaka pula....

Merealisasikan hajat budak2 ni...yang asik dok bising bila nak mandi kolam...+ nak tido hotel juga katanya...tak pe la...sekali sekala...walhal...rumah kami dgn melaka ni...ambik masa 45 minit je pun...kalau ikut hiway..lagi la cepat...boleh je nak ulang alik sebenarnya...

Jadinya....ke sini la kami anak beranak....


Gamba ambil belah malam...tak dan aihh nak snap hari siang...busy dok berendam! Kikiki....

Kat sini...bilik2nya lebih pada apartment...so kalau yg berhajat nak beli utk buat investment tu kan...memang ada kat bahagian lobby tu salesman dia...nak try test tnya je pun boleh.

Kat sini...apa yg bestnya...waterpark dia lah...waterpark aje ada 3 bahagian. 


Bahagian sana tu...yg melingkar gelongsornya tu...itu part budak remaja...remaja purba semua kat situ...yg gelongsor warna warni ni pula...semua peringkat umur pun tak kisah...Hadif syok je katanya main situ...

part budak-budak...kat sini


Ada 3 part....main la mana nak main...sy main je gelongsor yg ni...kikiki...ramai je mak pak budak yg mainnya...hehe...

Waterpark...open juga pada public yg tak menginap...so..kalau nak datang weekend pun boleh je...setakat ni..open daily...tak tau bila dia basuh kolam...maybe malam la gaknya...

 

Ini ratenya ya..kalau cuti sekolah...harga termasuk dalam weekend dikiranya...Yang super peak tu...tak tau la hari2 yg macam mana kiranya.

kami ambil apartment 2 bedroom...sangat2 selesa..sebabnya ada 2 bilik air. 1 bedroom ada 2 bilik air.kemudahan lain semua ada macam dok hotel...air panas nak masak ada.... nak bancuh kopi...ada fridge kecil lagi disediakan...dapur nak masak2 je x de...hehe...

yg benarnya...kami ada voucher...free 1 night...jdinya...jimat kat situ dah kan...kalau tak de free....mmg tak de la tido sini...just datang mandi pool je laaa....

Untuk masuk waterpark saja...itu rate dia...ada surau...ada cafe ada juga locker utk disewa..rm5/perday. Kecik je lockernya...

Nak mandi...tak kisah korang nak pakai camne pun...t.shirt ke...tracksuit ke...jgn pakai kain batik/pelikat udah ler ya.!

Yg menarik lagi kat sini...ada Bayou 9D theatre...tak masuk pun...bdk2 ni dgn ayah dia je pegi tgk...duk dalam bilik je sebab tidokan Hafiz yg dah ngamuk penat berendam...bdk2 ni kata best la sebab tgk teater dinosour...bdk2 kan..bagi la tgk apa pun...semuanya best...

kat waterpark pula bole main trickle bike rm10 utk 10 minit...

Ada water ball...pun kena cas juga kalau nak mainnya...rm10/10 min.


Snap gambor katalog...tak ingt nak ambik real picturenya.....kikiki...

Minat nak pegi berendam? Ambil ler gambor maps nie...free je...sekadar berkongsi maklumat...


Ok...habis dah...lepas ni insyallah pegi lagi kut...sebab voucher waterpark tak guna lagi...hehehe...

Average...sy bg...4 dari 5 bintang...sebab breakfast agak tak berapa 'menyerlah' kat tekak...pada tekak sy la...tekak org lain tak tau la pula...


16 comments:

Fazleyatul Aini said...

saya orang melaka pon tak pernah sampai sini
nak ajak adik2 p mandi sini jugak la hihi

Kakzakie said...

Buat kita yg dah jadi mak-ayah ni Syifa yg penting sebenarnya bila bercuti mahu anak-anak puas dan gembira...

idzwa kamaruddin said...

wahhh seronok jugak eh...

faraherda.razalan said...

Klu waterpark, mmg syok ni. Boleh bwk hero kck sorang kat umah tu. Hehehehe!

Siti Asmah Md Yusof said...

Asz pun pernah ke sini berkursus 2 minggu...mmg best, apartmentnya memang selesa untuk bawa family bercuti :)

JunAina said...

Anak2 beriya2 mak pon tumpang gembira...

asyifa mustaffa said...

FA : Pgi la...best!

K.Zakie : btul tu...sy ni x kisah pun la mna nk pgi...hehe...

Izwa : seronok je...:)


Fara : haah...ok je waterpark dia...rate pun x le mahal sangat...

Asz : kan..selesa kan...:)

K.Jun : bab numpang tu..mmg da biasa tu kak...:)

Cho Zila said...

menarik sebab selalu gak nak klik kalau der grouponker apa takut tak best... jd tnegok kat sini kalau der rezeki bolehler pergikan..

lieyalatif said...

tempat yg lieya nak sgt pergi tau ni syifa...tu laa kalo balik melaka tu dok jeling2 jek tgk signboard ke sini.... tgk plak entry kawan2 pic lawo2...mmg teruja nak pergi.... lagi pun tempat baru kan mesti best...

asyifa mustaffa said...

Kak.Zila : kat groupon mmg slalu ada disc ni kak...try je...


Lieya : la...dah blik melaka tu kan...apalagi...sekali jalan la...rendam lama2 gitu...!

Orang Melaka said...

Terima kasih kerana melawat Melaka

zila norazila said...

tggu bby akk besar sikit nnt leh bwk mndi2..tp klu mndi kt umh pun ank aq happy btl..x pernh mnngis bila mndi..he hee suka main air gmaknye

hainom OKje said...

Kalau nak pergi ;agi selepas pergi kali pertama tu maksudnya bestlah tu hehe....
Tak pernah sampai AM....boleh jugak kalau teringin nak berkubang yek...hehe
Biasanya yg kecik tapi dah besar le yg suka mandinya ni....

hana humaira said...

yeay,says dh booking!tq sis share experience, nmpk cm berbaloi, especially bercuti dgn bank kecik.....xsabar nyerrr

zakiah zakaria said...

Saya dah pergi last weekend memang best, tapi check in hari sabtu ramai nyer manusia. sebab ada program rasanya dari matrikulasi bas berbijik-bijik kat parking.

Bilik memang selesa, cuma kawasan lobby tu open air, ada kipas jer panas la juga sementara nak tunggu en. suami pergi park keta.

dalila said...

alaaa...gmbr bilik xde ke sis?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...