"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Monday, August 4, 2014

Cerita Aidilfitri 2014

Assalamualaikum / selamat sejahtera

Kembali menerjah blog.....yang hampir seminggu ditinggalkan.

Cerita raya kami...! Alhamdulillah...sederhana belaka dan biasa2 sahaja.


Raya pertama : Tema pilihan tahun ini..... paling muka bad mood...Hafiz ler orgnya...bila dipaksa rela pakai baju melayu....sepanjang hari muka mcm tak mengizinkan, tapi ibunya peduli apa kan...sarungkan aje!!


Raya ke 2...time utk berziarah rumah saudara mara sebelah asben..... , dah belek2 gambar baru perasan... tak bnyk gamba rupanya tahun nie... tak rajin sngt nak mengklik2...hehe...

Raya ke 3 dah balik ke teratak kami... 

Raya ke 4 sudah menyibukkan diri di dapur... mula pagi...sampai le ke malam...full ! Mula tengahari sudah ada saudara yg datang bertandang...sampai la ke malam... punya la sibuk kan...sampai gamba makanan yg di masak...1 pun tidak di snap.. nampak tak betapa sibuknya...! Hahaha... sibuk la sangat hai !!! 

Raya ke 5 pun sama le juga...masih dok masak2 di rumah,...saudara mara...adik beradik je yg datang...rumah dah full.. 


Ini je yg sempat diambil gambarnya... itu pun minta gambar kat anak buah...haha.....

Antara menu desert yg dibuat., ..pavlova...2 hari berturut turut membuatnya...sampai dah hafal resepi step by step nak buat...😊

Gitu je ler raya kami tahun ni...alhamdulillah la kan...

10 comments:

Bbwana adienia said...

Salam aidilfitri..maaf zahir batin..0-0 ya..apapun, cantik baju tema tu..^_^

Bicara Kak Noor said...

selamat hariraya syifa dan family maafkan kaknoor kalau ada salah dan silap ya happy family :)

Acik Erna said...

Acik teringin nak cuba pavlova tapi sampai sekarang tak terbuat2 lagi

mama sara nur said...

selamat hari raya
maaf zahir batin

fazianbatrisyia said...

Selamat hr raya maaf zahir batin. hr ni last cuti...malasnya nak start keje

Mel said...

tema biru tahun ni ye kak. Biasalah budak2 kadang2 rimas pakai baju melayu.. Lagi2 kalau siap dengan sampin.. yg dewasa pun kadang2 xmo bersampin ha..uhuu

Selamat hari raya
Maaf zahir dan batin

Kakzakie said...

Kalau tak pakai baju melayu sorang mesti tak seronok tu yg kena paksa-rela ye Syifa..

Pavlova jadi hidangan raya memang best sebab banyak buah..

tiga lalat said...

Salam aidilfitri. Hee maaf zahir batin.

hainom OKje said...

Selamat Hari Raya maaf zahir batin AM....Biru yeh tema tahun ni....cantik lembut jer warnanya....
Wah lama okje tak buat pavlova ni AM.....teringin pulak hehe...tp masalahnya tukang buatnya mcm kureng pulak dgn pavlova ni tu yg mls nak buat...

Rohah said...

salam lebaran, maaf zahir batin...so sweet.. ;]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...