"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Tuesday, August 19, 2014

Roti john delivery

Dah petang petang baru nak muncul...ok la dari tak muncul2...nnti bila terhenti sehari...nak menyambung balik tu mcm kemalasan sikit lah.

Oh...hari nak cerita...roti john delivery...! Syok ler dok rumah sekarang...main order2 jer dgn kawan setaman ni... dia buat roti john...di rumah saje...start berniaga dari ptg ke mlm..sape nak...call / wasap..nanti anak dia hantar...

Mudah kan...hahaha....sy pun..apalagi...ambik kesempatan ler....tak yah susah2 nak kuar rumah...nak order..menunggu siap masak kan...dok je rilex kat umh...nnti anak dia bagi salam kat pagar..maknanya...dah sampai...! 


Tu la dia zaman skrng...smua nak mudah...! Abih..nak buat cmne kan....

Tu pun...tak lama lagi dia nak buat kuih frozen2....mcm2 kuih pula tu katanya.... akk nak...nnti bole order...sy anta depan rumah katanya... 

Adoiii! X ke senang gitu ceritanya...! Hahaha....

5 comments:

Kakzakie said...

Nantilah kalau kakak dah pencen kakak buat bizz macam ini Syifa. Siapa nak kakak hantar depan rumah. Agak-agak boleh tak hihi... (berangan ni Syifa)

Tempat kakak tak ada pulak. Kalau ada kan best!

aizamia3 said...

Memang menariklah.. mahu kembang kalau hari2 dok makan roti john ni..
dah lah ada penghantaran.. huhuhu..

asyifa mustaffa said...

K.Zakie : berangan tak pe kak...mna tau 1 hri nnti mnjadi...ok je buat cmni...senang tak payah nak keluar rumah...tp promosi kena lebih..tdk org x tau...hehe...

Ai: klau hari2 mmg bole jdi belon! Hik3...x ler hari2..baru try sekali ni...nnti2 la pulak kan...

Yana Shaiful said...

Kat taman yana ada gak tgk dorang bt ice blended dgn roti canai delivery tp yana xpnh call pun..nak mkn suh hubby beli time blk keje hihii..
tergoda la plak tgk roti john tuu..pantang betul tgk org tayang makanan..tingin je nk mkn ^__^

hainom OKje said...

Yelah AM mmg senang kalau gitu...tapi malangnya kat taman ni tak de pulak manusia yg rajin hehe.... nak harapkan Mak Jilap heh....hancuq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...