"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Wednesday, March 11, 2015

Al Quran Terjemahan Rumi Jawi dan Tajwid

Assalamualaikum.

Rentetan dari ENTRY DI SINI , alquran alwasim tidak dijual , disebabkan itu adalah stok lama.

Dan yang terbaru dan terkini pada tahun ini 2015, AL MUMAYYAZ adalah yang dijual dan ready stok.

Isi Kandungan masih dikekalkan dengan adanya bantuan TERJEMAHAN , RUMI beserta TAJWID YANG BERWARNA ( itulah keistemewaan ALMUMAYYAZ)


Al quran transliterasi rumi dan terjemahan..setiap ayat...

Dalam Al-Quran ni ada :

1) Lengkap 30 Juzuk dan Terjemahan
2)Rumi(sesuai untuk bantuan belajar/beginner)
3)Indeks doa dalam surah2.
4)Adab membaca al-Quran
5)Cerita ringkas di sebalik surah2 dalam al-Quran

Keistimewaan:
• Terdapat bacaan transliterasi (cara baca dalam rumi)
• Terdapat terjemahan PERKATA
• Terdapat terjemahan PERAYAT
• Terdapat index Al Quran
• Terdapat senarai doa-doa dalam Al Quran
• Tulisan jelas dan terang
• Isi 640 halaman (30 juz)

Manfaat memiliki Al Quran ini:
• Menimbulkan rasa suka kepada Al Quran
• Membantu cara bacaan yg keliru bunyinya
• Memahami maksud ayat perayat secara detail
• Faham akan maksud ayat-ayat Al Quran



Masih juga terdapat dalam dua size iaitu size A4 dan A5


Ada yang berminat? Boleh saje kalau dibeli untuk diri sendiri...atau nak hadiahkan pada saudara mara...sahabat handai...kan...

*Harga amatlah berpatutan.dan sememangnya berbeza lah mengikut saiznya kan ;

A4 : RM 85.00 ( sm)  RM90.00 (ss)

A5 : RM 65.00 (sm) RM 70.00 (ss)

*Harga termasuk postage

PERHATIAN !!! 

PROMOSI 12 HINGGA 30 MARCH 2015 SAHAJA 


SET JIMAT ALQURAN  A4 + A5 hanya 

RM 120.00 sm / RM 135.00 ss

harga ni valid utk tarikh yg tertera ya.


Harga sudah termasuk postage ya.

Tak nak set kombo ni...boleh beli satu-satu tapi harga atas lagi ya.

Boleh hubungi saya di talian 0136693984 (syifa) whatsapp atau telegram pun boleh. sms juga...:)


p/s : *Harga akan sentiasa berubah ubah...tertakluk pada terma dan syarat dari supplier...harap maklum**


antara testimoni kepuasan pelanggan

Terima kasih kerana singgah dan meluangkan masa membaca entry ini.


8 comments:

Acik Erna said...

assalam syifa..acik nak beli..macam mana

asyifa mustaffa said...

Acik : mohon sms / whatsapp sy 0136693984

Mel said...

assalam kak.
Itu hari masa pesta buku ada ternampak produk yang lebih kurang sama. Memang menarik. Duk pusing2 booth last2 terlupa booth mana ntah. Beli terjemahan yang lain pula. Alhamdulillah memang bermanfaat.

hainom OKje said...

Sekarang ni dah senang sangat kalau nak baca Al Quran kan Syifa....semuanya lengkap. Cuma rajin tak rajin jer...

Kat rumah ni dah ada dah bukan yg tu tp kekdah lebih kurang sama, tp biasalah tak terbukak, Quran yg lama je bacanya

Bunda a.k.a KN said...

Alhamdulillah...sangat bermanfaat...

khairiah khaizu said...

Assalamualaikum

Shiffa, akak nak 1 set ok tak

asyifa mustaffa said...

Kak khairiah : wassap/ sms sy kak 0136693984.

Rohayawati 79 said...

Pm sy harga al quran tu n wasaap 0192735497

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...