"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Wednesday, December 14, 2011

Kira-kira yg mudah !!!!

Assalamualaikum...awal pginya dah update blog....bkn apa...boring tggu anak² bngun tido....kojer umh pun dah setel...so..pepagi nie...melayari tenet le jwabnya..........:) dan hasil jln² kat 1 group pagi nie...makanya sy jumpa sedikit info nie....KIRA-KIRA YG MUDAH !!!...........nape sy katakan mudah...?? sbbnya..snang kiranya...tp kekadang amat payah atau lalai utk mengikut segala suruhanNya.....x susah pun kira-kira nie...hanya nak bagi anda paham jer......x suruh mengira pun...sebab penyelesaianya...sudah diselesaikan....hanya perlu muhasabah diri saje........
mari renung-renungkan...dan selamat beramal.............:)

1 HARI akhirat = 1000 TAHUN dunia

1 TAHUN akhirat (365 HARI akhirat x 1000) = 365,000 TAHUN dunia

1 waktu solat= 80 tahun akhirat = 29 200 000 tahun dunia. (80x365x1000)
2 waktu solat= 160 tahun akhirat = 58 400 000 tahun dunia. (160x365x1000)
3 waktu solat= 240 tahun akhirat = 87 600 000 tahun dunia. (240x365x1000)
4 waktu solat= 320 tahun akhirat = 116 800 000 tahun dunia. (320x365x1000)
5 waktu solat= 400 tahun akhirat = 146 000 000 tahun dunia. (400x365x1000)

SEKALI tidak solat dah dekat 30,000,000 tahun kena azab.

SEHARI tidak solat dah dekat 150,000,000 tahun kena azab.

SETAHUN tidak solat dah berapa? 53,290,000,000 (53.29 billion tahun dunia)

lagi?

Still boleh relax2 sebab anggap kalau kita Islam ni, lepas kena azab je terus masuk syurga???

BARU DUA SAAT SENTUH API PUN TAK TAHANN !!!!!

masih x takut lagi ?? masih lagi nak tinggalkan SOLAT ?? x tau nak cakap apa...........sendiri jwablah "DISANA" nanti..........."selamat berjuang utk mempertahankan diri....tgk sape yg lagi KEBAL...!! ANDA ? atau YANG MAHA PENCIPTA !!!  
tq google
wallahua'lam...
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...