"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Friday, December 27, 2013

Nasi Arab ~ Restoren Saba Cyberjaya

Assalamualaikum,

Hari tu kan dah kata nak jalan2 cari makan kan...nak pergi bercuti lah kan...jadinya...1st visit..! tempat yang lama dah bermain dalam fikiran...Restoran Saba di Cyberjaya...

Sebab sy teringin sangat2 nak makan nasi arab !

Jumaat kami dah start memulakan perjalanan ~ sebelum besoknya sambung ke utara....tido semalam di rumah anak buah di Putrajaya...so dinner kami...di sini...Cyberjaya...


Ya Allah...sedap sangat2...sampai la ni masih lagi terasa rasa kat tekak ni ha...walau seminggu sudah berlalu...

Meh layan gambar yg x seberapanya ni...main snap je...segan dgn orng meja sebelah yg dok pandang2...sebab asik dok ambik gambar...kikiki....






sos yg sangat sedap !!

ini jer yg sempat di snap...try juga manisanya...baklava tu...mak aiii!! manis yg amat...mmg x bole masuk tekak banyak2...



Kalau ada yang nak try makan nasi arab....try makan kat Saba ni...insyallah tak mengecewakan...:)

kalau kat sy...makan nasinya pun dah sedap tau....ishhh..rasa cam nak pegi makan lagi je nih!

tapi...masa kitaorng sampai tu ramainya la hai...silap time kut....memang sampai dalam 8pm....dan kebetulan minggu orng gomen dapat gaji....mmg full....siap kena menunggu sekejap la...

tp alhamdulillah...ramai gitu pun..servisnya tidak lah lama utk kita menunggu....ok saje...

next jjcm...nnti bila ada masa macam ni...:D

Thursday, December 26, 2013

Ubat kutu : Lice Clear

Badan rasa ok skit...tp still dedor...orng perak kata.....thx pada yg sudi singgh tinggalkan komen entry pagi tadi...

Tiba2 ptng ni nak share something...alkisahnya...sblom pegi jalan2 haritu...baru perasan si kakak ngan Hadif kepalanya berkutu...haru sungguh! Patut ler kakak asik dok garu kepala...

Ye x ya....tido la juga dihotel dgn kepala berkutu...nak diproses kepala mereka...masa tak ada kan...jadi...tggu balik rumah je lah...

Jadinya semalam....ke guardian la terus...cari ubat...masuk2 pintu kedai terus tnya adik salesgirl tu...malas nak tercari cari...ubat ni yg di recomended kan...nak kata bagus tu...x tau lah...sebab resultnya kata...tggu 3 hari...kalau ada lagi...ulang step cucian.

Cara guna...ada disertakan sekali...dan akan dapat sekali sikat kutu colour biru tu..
Harganya RM 15.90, 70ml

Boleh nak pakai 2 3 kali rasanya...sebab buat kat Hadif...guna sikit je..sebab rambutnya nipis...guna pada kakak pun tak habis setengah botol...walaupun rambut si kakak agak tebal.

Nanti...dah hari ke 3...sy bagi resultnya ye...;-)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Seram sejuk...

Saat ini...tgh sedap membaringkan diri...badan tak berapa nak sedap...tadi dah sapu sampah semua...adoii...x larat plak dah...last2 baring balik....

bebudak ni...tido lagi...saje bagi tido melajak...sebab kang diaorng bangun....sy x larat nak melayan....so hari ni...semua keje kena slow n steady...huk3....

Dari semalam dah telan panadol...hari ni masih rasa seram sejuk gini....tekak pun sakit...! penangan balik bercuti...telebih penat pun ia...cuaca yang panas pun ia juga...

Semalam aje menyetalkan hal dobi...setel semua siap lipat masuk lemari....aman dah mata ni....x larat pun...gagah kan juga la badan...

Nak rehat2 sangat pun tak dapat...si kecik Hafiz ni..nak kena jaga juga...hai la...moga diberi kekuatan Ya Allah...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, December 24, 2013

Sepetang di Batu feringgi..

Melepaskan lelah dahaga di sini.... Nak kata makanannya sedap....tidak juga...biasa2 saje...

Ais kacang nya pun simpel habis, hari dah petang....kebanyakan menunya dah kurang....boleh ler kan...nak hilangkan lapar dahaga...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, December 20, 2013

Alhamdulillah for everything....

Assalamualaikum...selamat sejahtera.

Alhamdulilah...today...is our (me n hubby ler....<3 ) anivesary...yang ke 10... Insyallah..moga kebahagian kekal selamanya...

Alhamdulillah juga....semalam dah selamat menyelesaikan barang sekolah anak2..., cuma bab buku belum lagi...sebab utk beli buku...after xmas baru kedai buku sekolah buka.

Alhamdulillah juga...hari ni kami nak jalan-jalan cari makan...nak jejauh sikit...macam Okje g jenjalan hari tu..:D ...insyallah........harap semuanya berjln lancar....dipermudahkan segala urusan.....bukan cuti2 malaysia rilex2..santai tu......tp more to jalan2 cari makan....kikiki....

from google

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, December 12, 2013

Kek Batik Dot-dot.

Assalamualaikum, selamat sejahtera.

Lama dah tidak kongsikan resepi kan...jadinya bila ada masa sikit ni..sy share lah mana yang sempatnya.

Biasa la cuti sekolah ni kan...dah duduk rumah...manjang aje laparnya...kena pula cuaca sekarang asyik mendung dan hujan....jadinya perut tu...paham paham je ler....

tapi hari ni...cuaca alhamdulillah panas..setakat ni la...petang nanti...wallahualam...

 

Ok...kek batik ni...macam kek batik biasa yang guna biskut marrie tu...tapi untuk jadikan batiknya dot-dot...sy guna biskut jejari ni...
 


Ini sy sharekan resepinya ya...
Resepi sy share dari blog Hasue ye..tumpang share ye...:) , dan sy memang ikut Hasue punya sukatan..

Kek Batik Dot Dot

Source :  HaSue@sue-hasue.blogspot.com
Sharing By : AM
BAHAN2NYA:

½ buku buttercup /125g marjerin/mentega
2 cwn tepung gandum *hasue letak 1 1/2 cawan sahaja
2 biji telur
½ cwn gula
½ cwn milo + ¼ serbuk koko
½ cwn susu pekat
200g biskut jejari 
sedikit esen vanilla

CARANYA

Pukul telur, butter, gula & susu pekat hingga sebati
masukkan milo + serbuk koko & tepung sedikit demi sedikit sambil dikacau rata
kemudian masakan dlm kuali dgn api yg perlahan sehingga bertukar warna dan
dikacau selalu. Tutupkan api & patah2 kan dua biskut jejari dan digaul rata
*Boleh juga ditambah coklat chip - jika suka
Bubuh ke dlm bekas/loyang yg dilapik plastik lalu tekan2 & mampatkan adunan tersebut
Simpan dlm peti sejuk selama 4 jam dan kemudian bolehlah dipotong.

*Ketika nak meratakan/mampatkan permukaan adunan sarungkan tangan dgn plastik kerana ianya tidak akan melekat dan tekankan perlahan-lahan.

p/s: pagi sampai petang tak boleh nak bw...nanti malam skit sy jengah 'rumah' kengkawan semua ye....daaaaa

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, December 10, 2013

JPO ceritanya....

[autopublish]
Assalamualaikum...



Agak lama juga ni x dpt nak update blog...dan bw pun dah suam2 kuku....maaf lah...bkn apa...cuti sekolah ni...da mcm bnyk plk keje kat rumah ni...lpas tu...sedara mara dtng...mak...adik....selang sehari...ada je yg dtng...

x mengeluh...cuma nak bg tau je...sebab apa lama x update blog...hihihi ( ada ke orng nak kisah ??? )....dah mlm...penat...! Mmg malas dah la nak ngadap lappy kan....

Nak pegi bejalan pun x tau nak kemana...paling jauh... sini la...khamis lepas pergi JPO 

ni......menunaikan hajat sedara yg dtng dri perak.....dah mereka x tau nak kemna kan...nak ke melaka...dah selalu sngt...last2...pgi la sini...misi ngabihkan duit gitu...!!! hehehe..




Ni...roti bakar ala2 kopitiam gitu kan...kami dah abih soping...smntara tggu gerombolan rombongan ipar duai ngan anak beranaknya lom abih2 soping ......kami mencekik lah dulu...

Soping cuci mata nmanya...!  Saje bwak budak jln2...bosan dtng sini kata mereka...kikiki


Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, November 29, 2013

Mini GA KakNi Edisi Tupperware

Assalamualaikum

Jom join GA Kak Ni

klik banner ni ye

Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada blogger yang ada alamat di Malaysia sahaja.
2. Anda mestilah follower blog kakni; goncar.blogspot.com
*UPDATE* 3. Like FB page KakNi; KakNi Shoppe (preferable) atau pd yg tiada FB, FOLLOW blog Kakni Shoppe di goncar-mall.blogspot.com
4. Letakkan banner di atas di dalam entry penyertaan anda
5. Letak tajuk Mini GA KakNi Edisi Tupperware di dalam entry penyertaan anda
6. Letak link entry penyertaan anda di ruangan komen entry ini
7. Tempoh penyertaan GA: 28/11/2013 hingga 6/12/2013


Nak tgk hadiah2nya boleh ke SINI

jom join...!!!


Wednesday, November 27, 2013

Do it yourself ~ WW

Projek mengemas majalah kakak......lega tgk dah kemas....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, November 26, 2013

Cili nan sebutir...

Cili sebutir baru...



Cili hari tu...kan sy ada post pasal daunnya yg mengerekot tu kan...,

sy cuba la apa yg rakan2 cadangkan dari post tu kan ( refer komen, thx sangat2...komen rakan2 mmg dihargai )  ..sy dah cuba ...tp daunnya tetap jadi cmni.... 

Mula2 mmg elok...tp kemudia..x lama...jadi balik gini...


Cadangnya nak dialih ke tanah, tp lpas blik dri kg haritu...tgk dah berbunga pula... Kang pandai2 alih......takut mati jadinya...~ada ke bole mati ? Ntahlah.....tu la..malas nak cri ilmu kekdahnya!!!

Dalam pada daunnya gitu...tu...sedang mengeluarkan hasil sikit demi sikit....alhamdulillah la kan...:-)


Published with Blogger-droid v2.0.10

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Monday, November 25, 2013

Hilang semua resepi yg best.....

Assalamualaikum....

Pepagi dah  up entry sadis ha.....huhuhu..., sy kehilangan semua resepi yg best...! Penat la nak mencari balik lepas ni....bkn kata save resepi saje...link2 yg sy minat pun abis dipadam...

Nape x print out je..? Masalahnya sy suka save dlm tablet ni...tgh baring pun bole bw...klau lappy tu...skrng x brapa nak ada masa nak ngadapnya...jdi bila pakai tab ni...jumpa sesuatu....trus save je...

Dan semalam..ntah apa Hazim da godek2 kat tab ni...abih hilang semua....! hai la anak....x dibagi ngamuk..bila dibagi...ntah apa dibuatnya....

Sbnrnya dah dua kali kena camni....tp x de kesedaran lagi ibunya ni....huhuhu.....

P/s : cuti sekolah ni...agak x brapa nak ada masa juga nak bw...slow skit...tp tetap juga bw ya...klau lmbt jengah...jgn marah ye...n yg folow sy tu ( tetiba nmpk folower mkin betambah) nnti sy folow balik....nnti2 bila on lappy ye....pun lmbat juga...jgn marah ye...:-)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, November 22, 2013

Dari dulu hingga sekarang...ini lah kicapnya... Kicap Jalen..

Assalamualaikum



Kicap turun temurun....kenapa turun temurun? Sebab semenjak sy belum sekolah....sampai dah anak 4 ni....inilah jenama kicap yg sentiasa di rumah mak...

Tengok la gambar ni....memang jarang beli botol biasa tu...tetap la dgn botol besar ni...jimat la sikit kan...
Tetap setia mkn yg masin ni..,.kicap kan...memang tak dapat dipisahkan dgn nasi....pelengkap hidangan gitu...

Zaman facebook2 ni kan...so Jalen pun ada facebook tau...nak tau detail produk Jalen...korang bole LIKE Kat SINI... officially KICAP JALEN  punya facebook ye.., like jangan tak like pula..bukan susah pun...klik saje.. kalau guna screen touch..lg senang...touch aje..then siap...:D


Dan juga...yg ada blog...boleh  follow blog jalen...yg x de blog...tp ada akaun google+/google pun bole folow blog Jalen...follow link ni ye JALEN.BLOGSPOT,  kat blog jalen ni kan, macam2 resepi ada tau...yg penting ianya berasaskan produk Jalen la....


Last sekali... , bagi yg baru nak berjinak dan nak tau apa lagi Jalen punya keluaran n produk... boleh ke website Jalen... di SINI


Satu lagi..tambahan ni....instagram Jalen...bole folow ye bg yg ada ig tu..... just search aje seperti nama yg tertera. 



entry ini disubmit ke sini untuk nak dapatkan diari dan buku nota Jalen 2014...:) 


Jom sama-sama menggunakan produk bumiputra...dan yang penting...di jamin halal...

Wednesday, November 20, 2013

Ww ~ Seronok kan duk kampung....



Ini bila cucu buat...mak kata...biarlahhhhh.....bukan selalu pun.....

Cuba dlu kami adik beradik yg buat...

Faham-faham je ler....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, November 17, 2013

SEGMEN MACAM CANTIK JE MACAM COMEL JE

Jom join simpel segmen ni..

nak join, klik banner bawah ni...utk ketahui syarat2nya ye...


ok...ini gambar yg sy pertaruhkan MD...



Bak kata MD .... just for fun....:)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, November 16, 2013

Selamat bercuti....

Assalamualaikun...

Cuti sekolah dah pun bermula...dan sy anak beranak sudah pun terpacak kat umh mak ni...pantas ye x...kikiki

Untuk semua...selamat berhujung minggu....

Buat penyeri entri ni meh sini tgk gambar, gambar ni semua di belakang umh mak saje......;-)

durian..sebahagiannya...



rambutan...kecil lagi...blom masak sepenuhnya...

betik...sepanjang masa bebuahnya...x de musim...

Pokok kelapa...tumbang sebab angin kuat...hujan semalamnya mak kata, ...klau rajin...jap lagi projek dgn adik....mau ambik itu umbut dalamnya....mak dok teringin nak masak lemak pula dah....sedap juga tu...


pagi ni sikit bzy...karang petang sy bw ye....daaaaaa...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, November 15, 2013

Kek Gula Hangus

Kek yg dibuat semlam...ingtkan utk dibuat mkn2...sekali Hadif blik sekolah...katanya besok jumaat hari ni la.....ada jamuan disekolah....jadinya...senang cite...suruh je dia bwak kek ni...dia pun ok saje....setel masalah...



Kek ni...lama dah tak buat...last buatnya sini dan sini ..masa ni...tak ingat resepi tu ambik dri mna...yg ini pun ok resepinya....


Untuk kali ni....resepinya sy ambik dari blog K.Nor (secubit garam), sy share resepinya di sini ye kak......buat simpanan.., adunan ni sy buat separuh sahaja.

KEK GULA HANGUS
(resipi asal arwah emak K.Nor)

1 tin kecil butter (250gm) ~ boleh gunakan 1 ketul/bar butter
12 bj telur ayam
1/2 cawan susu pekat manis
4 cawan gula
2 cawan air
2 1/2 cawan tepung gandum ~ ayak
4 sudu kecil soda bikarbonat

Cairkan butter dan biarkan sejuk.
Goreng gula hingga hancur dan masukkan 2 cawan air. Kacau hingga sebati dan cair. Biarkan sejuk.
Telur dikacau hingga cair (jgn dipukul) dan masukkan susu. Kacau hingga sebati.
Masukkan butter cair, tepung gandum (yg diayak bersama dgn soda bikarbonat) dan gula hangus kedalam adunan telur.
Kacau hingga sebati dan tapiskan.
Tuang ke dalam loyang (7" x 7") yg dah digriskan dan dialas dgn baking paper.
Peram selama 3 - 4 jam (lagi lama lagi elok utk menghasilkan lubang2 yg lebih banyak)
Bakar dlm oven yg dah panaskan 170 - 180C lebih kurang 40 - 45 min atau sehingga masak.

* perlu hati2 masa menuang air kedalam gula yg tengah panas dan masa mengacaunya ya.. bubbling tu boleh mencederakan kalau tak berhati2..

Yg ni versi K.Nor yg dah diedit sbb nak buat dlm portion yg sikit. Hasilnya spt dlm gambar kat atas tu..

125gm butter
4 bj telur A
1/4 cawan susu pekat manis
1 cawan tepung gandum
1 cawan air
1 1/4 cawan gula
2 sudu kecil soda bikarbonat

updated:
Berdasarkan pd eksperiman yg dah berjaya CMGebu buat, kek ni perlu dibakar dgn menggunakan api bawah sahaja utk tempoh 35 min pertama, lepas tu baru la di on kan api atas dan teruskan proses membakar lebih kurang 10 min lagi ya. Test dgn lidi, utk pastikan kek telah pun cukup masak. Suhu yg digunakan 165 - 175C.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, November 14, 2013

Tahniah buat Athirah dan Hadif ... teruskan usaha....

Assalamualaikum, 

Selamat berpuasa pada mereka yg puasa sunat hari ini, 

tak tau nak cerita apa...kita letak gamba saje...buat tatapan anak2 satu hari nnti...moganya blogspot ni..kekal la smpi mereka besar...

Gambar bawah ni...Ahad yg lepas....sambutan majlis ihtifal sekolah Hadif, last tahun ni ...tahun depan darjah satu sudah... Alhamdulillah.... smua subjek A, dan kecuali bahasa arab dia trun jadi B banding dgn result sem 1 dia....... 

bnyk main nih..! maklum la..da masuk 2nd sem... da kenal ramai kawan... mmg makin banyk akalnya.... 

Jadi sebab dapat tempat ke 3 dalam aliran, ... piala gangsa je la ye Hadif... tu la...lenkali nak emas...kena keje keras skit Hadif ya........


Macam2 pesen tgk persembahan kanak2... jenuh kut cikgu nak ngajar.... :D



Ini gambar kakak darjah 3 thun ni...alhamdulillah...tahun ni dapat 2 hadiah, .tahun lepas x dapat apa...tahun ni ada la rezeki....tahniah kakak..

dapat matapelajaran bahasa arab terbaik + peserta terbaik kem bestari solat...

kakak ni...bab2 agama....alquran..tajwid...jawi...arab...serah kat dia...mmg ler cepat buat...

cer bagi math ... kejap2 la jawabnya....nak mkn lah...nak buat tu lah...buat ni lah...

so kakak.... ilmu dunia dan akhirat...sama penting ok....

belajar rajin2...nnti ibu pun rajin belikan buku....:D

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, November 13, 2013

Ww

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...