"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Wednesday, October 2, 2013

Tortilla chicken wraps yg simpel....!

Alhamdulillah....selesai dinner...dah hampir sejam pun....tp bzy kat ig...hehe...kat c2 lg cepat dan senang nak post...x yah nak buat ayat panjang2..:-)

oh...dinner mlm ni...semestinya yg simpel..mudah dan cepat..!

Ayam ~ ambik bhgian dada la senang kan, perap kjap dgn lada hitam, garam, madu, perahan air lemon, gula perang, semuanya secukup rasa...panggang je dlm kuali yg orng kata ajaib tu kan...ha....senang cite...x smpi setengah jam...da siap.!

ayam dah setel, bole hiris nipis2...pastu ambik la wraps tu...wraps tu...salai2 kjap bg masak skit...dlm 2 ke 3 min pun da ok...

Pastu...bole la hias dgn daun salad....letak hirisan ayam tadi...tuangkan sos cili...dan mayonis...siap..!!!

Dah bole makan....:-)...

Published with Blogger-droid v2.0.10

17 comments:

ZalinZalina said...

Asyifa..ni kalau beli kat Kyros Kebab sebiji dah RM10-00 kan...jimat banyak awak buat sendiri..cayalah :)

Mel said...

manala nak cari wraps tu..tak jumpa pula di sini.sedapnyaa

Sarah Talib said...

Simpel pun xpa janji sedap...kira A+ la tu..

Rai Ourkizuna said...

simple, sedap yang penting berkhasiat dan penuh kasih sayang..

aizamia3 said...

yang penting wraps tu ada.. takde tu memanglah tak terbuat.. hehehe..

Kakzakie said...

Rajinnya Syifa... sedap dan fresh betul ni bila datang dari dapur sendiri..

Fazleyatul Aini said...

wah ni memang menyelerakan. saya suka letak salad byk2 dan tomato. sedap

mala said...

mala siap bawak balik tortilla wrap ni ke oman. buat bekal anak ke sekolah.

Haryati Faizal said...

terliurnya syifa....

Haryati Faizal said...

terliurnya syifa....

tun_telani said...

sedap.lama xmakan.. kt sini xjumpa tortilla wrap.. kalau teringin nk mkn, mmg kene menguli tepung wat tortilla tu..

Crew Fathi said...

wooo.. sedapnyaa... nak gakk..

faraherda.razalan said...

Amboi, nmpk sdpt tu!

Mia Liana said...

wahhhh sedapnya.. boleh buat la nanti.. tapi takde kuali ajaib la..

Mimi Azirah said...

Sedapnya

hainom OKje said...

Mcm sensng je nk buat tu AM...teringin nk try jugak le....selalu nmpak wraps brand mission tu!

Puteri Candle said...

macam best aje...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...