"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Thursday, October 31, 2013

Roti oktober !! bukan tragedi oktober....:-P

Assalamualaiku...salam sejahtera...

Hari ni nak tepek gamba roti sahaja......ni namanya roti oktober...sebab hanya dibuat dlm bln oktober....., memandangkan oktober pun last day hari ni...jdinya...nak la jugak buat entry last bln ni...closing kengkononnya!!

Resepi?? bnyk tempat sebenarnya sy cilok...antaranya blog cik mat gebu...blog Hanamemories pun ada... dari fb resepi Tok Mak yg fofular tu pun ada gak...bnyk sumber sbnarnya...masalahnya pkai phone ni....susah nak bg link..,x lepas2 lg menuntut bab yg 1 ni... nak ngadap lappy...mmg x de masa sngt + M....kikiki....

Moh layan pic je lah ye...pic 1st n 2nd tu....tu roti manis....makan begitu sahaja....:-)

2nd tu roti gitulah dia...n last tu...roti tawar....! mmg tawar...buat sebab nak cicah kari ayam...:-)

Jdinya....utk 3 jenis roti ni...abis sekilo tepung roti yg brrharga rm3.50...mahal ke murah tpung tu???

Published with Blogger-droid v2.0.10

19 comments:

faraherda.razalan said...

Tepung bakal naik harga. Mmmm...

Pandainya awak bt roti. Sy ni tak pandai2 (sbnrnya mls nak mencuba). Tapi teringin gak nak bt roti satu hari t. Sedap betul tgk roti awak yg ctk tu.

:: Mrs.Eady :: said...

nasib baik baru lunch roti tadi..kalo tak harus terlllllliur ni! :)

Acik Erna said...

Acik pun tak pernah cuba lagi meroti

Bin Muhammad said...

Petang2 ni pekena roti dgn kopi panas...Hmm sedapnya!

JunAina said...

Jimatkan? Kalau nak beli tu amu berbelas ringgit dah. Apa yang penting rajin!

Mamasya said...

Aslmkum Syifa

roti...roti...bestnya buat roti sendiri.....bau harum roti baru masak itu yg tak tahan....rasa nak terus mkn..

Mel said...

Sedapppnya..nnti blik sarawak bru kepingin mkn roti..skrg kt semennjung, roti pun xnmpk..uhuu

Bbwana adienia said...

gebunya roti tu kak..sedap tu makan roti cicah dengan susu manis..hehe..

Amie said...

Wah! Oktober bulan meroti ye... he he ehh elok je kejadian rotinya. Saya pulak baru nak berjinak2 dengan dunia roti.

tun_telani said...

Sama laa harga tepung roti kat bntulu nih.. aritu blk kg beli tepung roti kat segamat, rm250 je. murah betul. ingatkan sama harga semua tmpt kat semenanjung.

Fazleyatul Aini said...

terernya. saya belum pandai buat roti. bab2 menguli ni saya fail sket. kecuali menguli buat pau ok la. buat roti2 ni fail huhu

Kesuma Angsana said...

pergh semua gebu2 tu hehehe

Cho Zila said...

meroti.. berbahagialah dapat makan roti buatan sendiri...

Kakzakie said...

Buat sendiri puas hati Syifa. Ikut apa yg kita nak itu yg baiknya..

LiNa_Pg said...

Gemuk montok betul roti tu...tengok pun dah tau gebu gebas punya...
Sedap ni kalau home made boleh makan panas2..kebersihan pun terjamin

Haryati Faizal said...

syoknye main masak2...

zila norazila said...

Mmg rajin..akk bab mroti mmg mls.tggu bli bm bru rajin kot.

eira eixora said...

tetiba macam nak buat sendiri =) eh!

hainom OKje said...

Sebenarnya lama dah teringin nak buat roti asal ada entri roti je teringin nak buat...tapi buatnya tak jugak! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...