"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Friday, December 27, 2013

Nasi Arab ~ Restoren Saba Cyberjaya

Assalamualaikum,

Hari tu kan dah kata nak jalan2 cari makan kan...nak pergi bercuti lah kan...jadinya...1st visit..! tempat yang lama dah bermain dalam fikiran...Restoran Saba di Cyberjaya...

Sebab sy teringin sangat2 nak makan nasi arab !

Jumaat kami dah start memulakan perjalanan ~ sebelum besoknya sambung ke utara....tido semalam di rumah anak buah di Putrajaya...so dinner kami...di sini...Cyberjaya...


Ya Allah...sedap sangat2...sampai la ni masih lagi terasa rasa kat tekak ni ha...walau seminggu sudah berlalu...

Meh layan gambar yg x seberapanya ni...main snap je...segan dgn orng meja sebelah yg dok pandang2...sebab asik dok ambik gambar...kikiki....






sos yg sangat sedap !!

ini jer yg sempat di snap...try juga manisanya...baklava tu...mak aiii!! manis yg amat...mmg x bole masuk tekak banyak2...



Kalau ada yang nak try makan nasi arab....try makan kat Saba ni...insyallah tak mengecewakan...:)

kalau kat sy...makan nasinya pun dah sedap tau....ishhh..rasa cam nak pegi makan lagi je nih!

tapi...masa kitaorng sampai tu ramainya la hai...silap time kut....memang sampai dalam 8pm....dan kebetulan minggu orng gomen dapat gaji....mmg full....siap kena menunggu sekejap la...

tp alhamdulillah...ramai gitu pun..servisnya tidak lah lama utk kita menunggu....ok saje...

next jjcm...nnti bila ada masa macam ni...:D

19 comments:

fazianbatrisyia said...

mesti sedap sgt ni...tgk nasi dia jek dah menyelerakan...

Irfa said...

itu mmg port kami kalau nak makan nasi arab,setakat ni xde yang boleh lawan ;)

sambal tu dulu lagi sedap kot..kalau makan, siap mintak extra sambal tomato tu ;)

tetiba teringin la pulak
kalau jd balik umah mil esok, boleh singgah makan

ummuaidan said...

blom pernah makan nasi arab..tp cam teringin jgk nak mencubanya..

Rai Ourkizuna said...

irfa perkenalkan kat saya dengan saba ni..tapi sampai sekarang belum ada peluang nak pegi.. sobbbss

inahar ali said...

akak selalu mamam kt alrawsha x pernah lg try saba rest. ni..nnti nk
try pi caw saba di jln jelatek tu pulak insyaallah!

Mazni Munawar said...

saya selalu makan kat sini dgn family. makanan dia mmng sedap! x) tapi kedai tu selalu je ramai org. huhu

NinaAz said...

dah ramai dah yg review pasal saba ni best! hehehe
nak cuba jugaklah nanti! takpernah2 nina maan nasi arab taw~ biskut arab tuu selalu lah :)

Fazleyatul Aini said...

sedapnya nasi arab
tapi saya kalau makan nasi arab, sure pas makan mesti ngantok huhu

ZalinZalina said...

Kak ina 1 famili suka makan nasi arab..selalu makan kat Masjid Negeri SHah Alam ni aje...boleh gak sesekali try kat SABA tu yek..

izan mama mia said...

wah boleh cb try gak ni kalau terlajak ke sana nnt....

err mmg..kalau kat tempat makan,,segan lor nak ambil gambar bila org kat meja sebelah asyik jeling jeling...hahahah

Cho Zila said...

Kita yg dekatpun tak sampai lg... mgkn nasi arab bukan selera kami sekeluarga... tapi ada rezeki boleh singgah kot

asyifa mustaffa said...

FB : yup...! Mkn nasi dia saje pun dah berasa...

Irfa : kan...sedap sngt..! Sama la citarasa kita...:-)

Ummu : sy pun 1st time mncuba...:-)

Rai : try la...insyallah x mengecewakan...

K.ina : ya kak...akak kat sana bole try kat jelatek...myb sama gaknya rasa dia kan...

MM : ramai pun ok...servis bole tahan cepat juga...:-)

Nina : sila2 cuba...insyallah x mengecewakan..:-)

FA : camne x ngantuk...bnyk kan nasinya...kikiki..

K.ina : klau cmtu...sefamily harus try makan di saba...mmg sedap kak...!

Izan : must try...:-), kan...macam segan kan...tp sebab x selalu nak smpi...ambik juga....:-)

CZ : cuba la try kak...ok je pda sy...:-)

Bbwana adienia said...

salam kak..

wow, tengok gambar pun sudah terliur..memang nampak sedap..

mama sara nur said...

assalam syifa
kat kawasan umah akak ada gak restoren Saba ni
adik ipar suka sgt nasi arab

Bin Muhammad said...

Pernah juga makan nasi arab ni...tapi kurang kenalah dengan tekak saya ni.

hainom OKje said...

Lama weyh teringin nak ke sini...Nak rasa gak mcm mana sedapnya nasi dia tu sana sini org kata sedap!...berapa RM semuanya tu AM?

JunAina said...

Saba akak belum pernah try tapi Hadramawt dah pernah...mungkin satu hari kena try sekali kat sini.

zila norazila said...

Kat Saba akk dh mkn syifa..mmg sedap..kt area rumh akk nie byk restrn arab..kedai arab pun ada 2 n 3 kedai..

MamaHarriz said...

sdp2..pnh mkn gak cni heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...