"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Thursday, January 2, 2014

Menu 1st day hari sekolah....

Rajin la ha kononnya ni buat nasi ayam....supaya bdak2 ni ada selera nak  makan balik dari sekolah.... Minggu depan maybe da start sekolah KAFA petangnya...so x de la lunch kat rumah kan...cuma duit belanja la ayahnya kena up skit....

Bila da kelas petang tu...bebudak ni...mmg x balik rumah dah...terus aja smpi ke petang...baju pun mmg baju sekolah je.......jadi...hari ni...masak yg simpel jer....

Hari ni...sebab 1st day sekolah kan...jadinya...time macam ada 'lari' skit...huhuhu....sebetulnya bukan time tu yg lari...tp pengurusan masa tu yg tak berapa nak betul ni ha...!

Masak pun terlambat skit hari ni...sampaikan sos utk nasi ayam ni pun tak terbuat...pastu...balik sekolah...semua nak makan dah.... x pelah...guna aja sos cili kan...lebih kurang jer...

Published with Blogger-droid v2.0.10

18 comments:

Fazleyatul Aini said...

wah bestnya
penat2 kat sekolah, balik plak dpt nasi ayam, memang best la budak2 tu hihi

mama sara nur said...

Assalam
Hari pertama sekolah memang kelam kabut he heee akak lg berkejaran dari taska
Seb baik sek ank2 dkt umah je

Bicara Kak Noor said...

semangatnya Syifa masak utk first day sekolah kakak pun yg teruja nak makan ni heee

asyifa mustaffa said...

FA : nak bg smngt mkn je benarnya...hik3...

MamaSara : lg bnyk kejenya ye kak....nak ngadap jem bagai lgi kan...

K.Noor : biasa2 je kak...hehe...

Sarah Talib said...

nampak sedap nasi ayam tu...rajinnya syifa.

asyifa mustaffa said...

K.Sarah : biasa je la kak....hehehe...

Kakzakie said...

Memula aje macam terkocoh-kacah Syifa.. nanti masuk seminggu dah biasa. Macam kakak seorg je dah besar pulak tu sendiri uruskan tak ada bezanya...

Rai Ourkizuna said...

rajin sungguh ibu diorang ni.. saya masak ringkas ringkas je semalam..hehe

atien zuraidah said...

First day mmg mcm kelamkabut sikit.tp nasi ayam mmg biasanya ank2 suka.

Kesuma Angsana said...

Maaf lama x jenguk. Singgah ari ni & nk ucap terima kasih mendoakan kesihatan saya yer!

KakNi Sihat Cantik said...

nasi ayam memang kesukaan ramai... dah lar senang nak masak... hihihi

asyifa mustaffa said...

K.Zakie : itu la..selalunya ada kkk tlong jagakan Hafiz...dia mkin melasak.. tu yg nak kena tgk je tu...

Rai : smlm jer...hri ni rajinnya udah ke laut..kui3...

Atien : kan..x pe...memula ni...

KA : ok...sama2...thx juga...

KakNi : ya...senang pun ye jgak kan...😊

fazianbatrisyia said...

rumah sy dekat dgn taska...bukan main riuh rendah anak2 yg baru dihantar menangis bagai nak rak...sy dlm rumah senyum aje...thn ni xde yg pestime kena hantar sekolah...tengokla besok time Najla...mintak2 dia ok.

sy masak sup ikan merah jek...anak2 balik rumah nenek.

hainom OKje said...

Pandai pancing selera anak anak.....balik sekolah penat harus habis....nampaknya kena masak lagi tu tuk malam tu...

MamaHarriz said...

amboihh sedapnyeee..rajin sungguh..

UmmuAidan-Arissa said...

Kita pun ade jugak buat nasik ayam ujung minggu lepas..hiii nak kena rajin sket nak makan sedap2 gini kan..

Irfa said...

rajinnya
siap buat nasi ayam lagi

adianiez AIDA said...

nasi ayam adalah feveret anak2 aida. tapi da 1-2 bulan aida x buat :-( kekangan masa dan busy try masakan lain...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...