"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Wednesday, March 4, 2015

Lempeng pisang cheese

Assalamualaikum / selamat sejahtera

Demam pisang + cheese la kut kan...itu datangnya idea ntah apa2 nak buat macam ni.

Semalam melempeng...dapat la 2 3 keping. Try lah sekeping sebab nak tau apa rasanya.  cheese dan  coklat, diparut kan atas lempeng ni...... ermmm...bole la...


dah nama tekak melayu kan.. memang tak bole layan sangat... biasa2 je rasa nya... tapi kalau nak try buat...apa salahnya kan.

Yg pisang goreng cheese tu pun sy 'tak berapa' sangat juga... sedap lagi kalau dapat cicah cili kicap ! Hehe... tp bagi kat Hadif... mmg sedap lah katanya...dia mmg peminat tegar sebarang makanan berunsur keju...! ☺

Resepi lempeng?


Tepung gandum , gula dan sikit garam. Bahan utama...dah tentulah pisang kan...hehe...

Nak rasa? Try la buatnya...

8 comments:

azieazah said...

Waduhhhh idea baru pulak. Mesti la sedap tuuu. Belanja sepiring!

Kakzakie said...

Budak memanglah suka yg versi-versi baru. Kalau kakak pun suka style lama juga Syifa..

kehidupan sihat said...

lempeng pisang memang fav nana ni..

salam perkenalan kak & jemput ke blog nana :)

hainom OKje said...

Ni faveret pak Jilap ni AM.... mak pun suka jugak sebenarnya hihi...kurang minyak kurang kolestrol katanya....
Idea bagus ni AM...manalah tahu lepas ni jadi viral pulak,...

Rai OurKizuna said...

cili kicap tetap dihati kan.. hehehe

nieda said...

betul2..cicah dgn sambal kicap gak sedap.

Rohah said...

akak belasah je...huhuuu..selera tolak batu kayu je syifa...

Bbwana adienia said...

wah, menarik lempeng ni kak..terliur wana tengok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...