"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Tuesday, September 13, 2011

macarons ku.....

Assalamualaikum....n selamat pagi...baru dtng mood nak masukkan n3 pasal mac yg bru buat last week...hasilnya...?? bnyk yg mengecewakan....sedih²...kena cuba lgi nie...tp kena ambik masa lah bila nak cuba lgi tu...n3 last yg sy buat pasal mac nie bulan 7 yg lepas......dan bulan 9 nie bru hasrat nak buat tu tercapai....bkn apa..mood nak buat tu baru smpi + baru rasa ada kekuatan tp keyakinan cuma 50 % je...so hasilnya...mcm pic kat bwah nie.......


Mcm² pngalaman dpt masa buat mac nie....mmg menguji kesabaran......yg jdinya ada la dua 3 4 biji...yg lainnya...hancussss.!!!! ada yg melekat kat baking paper pulak..kenapa ye ? ada x sesape yg boleh komen pasal tu ?? ada skirt yg x jdi ( x naik kakinya ) meleper je.......ssh btul buatnya....

Rasa ? rasanya manis la sngt².... orng yg suka manis suka la kut ngan mac nie.... tp sy x brapa suka pulak....suka buat je.....sbb suka nak mencuba...... asben kata mcm rasa gula² kapas....mmg manis....

Resepi sy ambik dari Kak Azlita masam manis. kat blog Kak Ita nie... ada ajar step by step nak buatnya...sape² yg nak cuba...boleh skodeng blog K.Ita ye...

Sy akan cuba lagi....tpi x tau la bila kan...tggu masa yg sesuai je....tp insyallah perjuangan buat macarons akan diteruskan ketitisan kejayaan...........hehehe........


5 comments:

mohammad said...

selamat hari raya

Ummiakid @ lily said...

susah ehh Asyifa buat macarons ni...antara wish list item yang nak di buat tu....tapi susah ke...?

Asyifa Mustaffa said...

mohamad : selamat hari raya juga...

kak lily : mmg ssh kak...kene jaga lgi...x boleh btol2 kering sngt baru baka...kering kat atas je...pada pnglaman sy la...pastu gelembong2 uadara yg bnyk kat atas permukaannya mmg kuar bnyk kali....mmg kene sntiasa ditelek lah....

Tina Othman said...

teringin nak beli, tapi org kata manis sangat tu yg tak jadi tu, nak buat sendiri tak lah hehe sebab malas

Mya said...

bestnyaaaaaa =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...