"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Monday, July 18, 2011

Macarons oh macarons...



ni ambik kat google eh...bkn sy punya tau !!

Aduhai.....tgklah gambar Mac kat atas tu....tak sabar rasanya nak buat....sy bukan x sabar nak makan eh....tp sbb suka nak mencuba resepi....tu yg rasa mcm nie ni....Mac nie......aduhai..bilalah agaknya dapat nak buat...dok blogwalking kat blogger2 masakan......makin menebal keinginan nak buat....! antara berani dgn tdk je nie.....

Tgk mereka2 mcm  kak Ita nie , mcm senang jer nak buatnya....kak.Ita siap ajar step by step lagi tu......itupun masih ada lgi komen2 dri mereka2 yg kata masih x menjadi.....tatutttttt nya sy nak buat......):...........Kak.Ita...sy dah copy smua...n dah print pun...resepi n stepnya yg akak tulis tu.....tq berkongsi ilmu ye kak....

Blogwaking kat Izah punya .... tuan empunya blog nie pun....pandai gak la buat...walaupun 1st time...tapi...kalau tangan dia mmg dah terer masak lah kan....1st time buat pun...dah nmpak.......waaaaaa....:)...

Yang nie pulak Yani ...sy baru jumpa dia melalui Izah (blogwalking )...mmg cantik yg amat lah hai......lagi berkobar kobar nak buat nie....resepi2 mmg ada pada mereka....dan mcm biasa...bila sy da jumpa resepi...apalagi...copy paste n print lah....senang...bila nak guna nanti...terus capai je kertasnya....x yah la ssh nak bukak pc, nak baca ke hape.....

Bole kata dah hari2 dok study macarons nie (kalau ada paper exam macarons..konpem dpt A+... hehe...tu kalau jwab soalan eh....kalau suh buat.....huhuhu....no komen...!).....x tau lah 1st buat nanti camne....Tp kakak (Athirah), dah mintak kaler pink (sbb dia nmpk kertas resepi tu )...!!!! hua3......sudah ada permintaan dri kakak...ibu dah mcm kena buat lak nie.....tp ibu mmg KONPEM !!!! nak buat.....


nota tangan : n3 sbb x sabar nak buat !!!!! 


5 comments:

joN said...

tunggu aung balik dulu baru buek..

hahaha

Asyifa Mustaffa said...

mna leh tggu...x sabar dah nak buat nie...sik dok tgk orng punya jer...x per la...aung blik sok...buat lagi kan....hak3...tu pun kalau menjadi...^^

aizamia3 said...

ai bab makan2 ni.. laju je tapi tukang rasa dan makanler.. tapi bukan tukang buat.. kihkihkih..

Asyifa Mustaffa said...

:)

Ann Ishak said...

bestnya kalau buat2 tu menjadi pulak sama macam dalam gambar atas tu...aduhaiiiiii untungnya mempunyai kepakaran ni kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...