"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Tuesday, March 22, 2011

Pagi2 da timbang berat.....

Berat ??
bukan berat badan....tapi berat BLOG ler....
da lama x timbang....hri nie da kelapangan...jdi timbang la...
last timbang hari tu....klik [ SINI ]

result sekarang....turun sikit la...sbb da buang jam kat sebelah tu.....

jam nie da buang.....

buang jam nie sebab....sy tau....smua yg msuk blog pkai lappy kan....so dlm lappy masing2 kat bwah tu msti da ada time kan.....jdi x pyahlah ada jam nie....nnti nak loading bukak blog pun bole cepat skit....nnti klau lmbt2 loading nak bukak....orng mlas lak nak tggu kannnn..........
jam nie pun fungsinya nak bgi cantik jer....:)

today nyer result timbang....nie lah dia...


HARI NIE : 22 MAC


sape2 yg nak tgk blog berat ke tdk...boleh klik kat SINI 

TIPsnya : link tu  untuk mengukur berapa besar ukuran (size) blog/website dan seberapa cepat loadingnya...
Untuk menggunakannya hanya masukkan ukkan URL blog yang ingin di cek....
Kemudian hasilnya akan terus keluar.
Hasil yang ditampilkan yaitu : Size, Load Time dan Avarege Speed per KB.
Yang perlu diperhatikan adalah "Size", karena "Load Time" dan "Avarege Speed per KB" hasilnya akan selalu berubah.

saiz blog biasa punya tidak melebihi 100 KB.

sy nya hari nie 117.57KB...kira oklah....
nnti2 timbang lagi....

sape nak timbang.....sila2 lah....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...