"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Monday, August 19, 2013

Weeken kami...

Assalamualaikum,

Rumah dah mula sunyi....sesi persekolahan dah pun mula balik...jadinya..semua xtvt kembali seperti biasa....

Sesi kemas mengemas rumah dah setel...so skrng..sesi melayan blog yg dah berapa hari x update..almaklumlah...di bulan syawal nie...mood nak up entri dihujung minggu tu...agak down la skit....huhuhu

Weken kami yg lepas, x kemana....sebab asben ada halnya pagi sab2 n ahad..jadi kami x kemana pun...dan sebab kami x kemana, sedara mara je la yg datang ke rumah...

Tahun nie...juga x buat open house, last open house masa preggykan Hazim, now Hazim pun dah 3yrs kan...giler lama x buat tu, sape2 yg nak datang...pintu rumah sentiasa terbuka...dijemput anytime...

Buat makan2 gini pun dah macam open house, bayangkan 3 family (belah asben, suku baru) semua dtng bertandang, anak2nya lagi...cucunya lagi...bingit juga la rumah malam tu...ruang tamu, ruang menonton....semua full. (rumah kecik...gini ler...)..yg x full dapur jer...sebab smua makanan diangkut ke depan sudah...hahaha...

Itu belum klau campur adikberadik semua..asben ngan sy...mau pasang khemah la agaknya....:D

Menu simpel jer yg sempat2...n ala kadar...n yg penting...senang dihabis...dilicinkan! , tahun ni, thun spagetti...asik dok buat spagetti je la bila orng dtng ni...bukan apa...senang kan...nak buat mee2...cam malas la plak...

Menu disaji ~ pulut n rendang ayam, spegetti n dissert yg sedap kata mereka,...tiramisu simpel dimpel jer,...licin ko dibantainya....bagos2...itu yg suka..:D


Sate ~  sate tu x bakarla....ditaja oleh SIL n familynya....ada gak penambah juadah tu...sedap2...


makan2...lepak2...chatting2...dari kul 7 pm lebih...membawak ke pukul 11 malam....
gitu la klau dah bersembang kan...

budak2,...lagi la...suka sangat..bila sedara mara datang...

part yg penatnya...ini lah dia....

gambar bwah ni...


basuh membasuh ok lagi...

nak menyimpan balik tu....alahaiiiii....mmg 'bercinta'

tp hari ni semua da setel kemas pun...:)

sape nak datang lagi...sila2...jemput...pintu rumah sentiasa terbuka....:)


12 comments:

Kakzakie said...

Selagi ada bau hari raya selagi itulah pinggan-mangkuk kena siap-siaga Syifa. Kakak pun tak berhenti memasak. Mujur anak-anak cuti sekolah, adalah 3 pembantu kakak.

Bin Muhammad said...

Wah! Meriahnya...sate pulak tu, best2!

Bbwana adienia said...

salam..

wow, bestnya..macam2 juadah yang ada ya..memang menyelerakan..selamat hari raya ya..

JunAina said...

Akak memang siapka pinggan & mangkuk polisterin sahaja memang dasar pemalas akak ni...hehehee...

Belum ada mood nak beraya kat Kajang, sedara pun tak ramai duduk sini ramai kat kampung ja.

FnF Simple Life said...

wow... semua menu sedap2...

~aYu~ said...

sedap-sedapnya menu raya tu. mmg kena selera tekak ayu ni kalau datang beraya ni. spaghetti pun dah faveret sgt tu.

Cikda said...

wow.. ini dah kira mini open house nih..

hehehe selamat hari raya syifa, n maaf zahir batin..

Cho Zila said...

okler menjamu untuk keluargakan.. membasuh pinggan tu dah rutin kitakan ... kalau boleh nak pakai pinggan pakai buangjerkan...

lieyalatif said...

meriahnye makan2...semua sedap2 nampaknye tuuuu....betul tu, bab mengemas nak simpan balik tu bercinta kan....kalo bab membasuh lieya suke ajek...

fairus mohamad noor said...

meriahnye dgn makanan..semua sedap2..

Kesuma Angsana said...

seronok kalau ramai yng bertamu ke rumah ni !

aizamia3 said...

memang.. macam ai.. baru semalam siap kemas.. open house Ahad lepas.. semalam baru clear.. kali ni takde pembantu.. tu yang over penat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...