"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Thursday, August 14, 2014

Popia nestum

Assalamualaikum / selamat sejahtera.

Ini kan...buatnya baru 2 3 hari lepas., sebab nak habiskan stok kulit popia lebih bulan puasa hari tu. Tak ada idea nak buat apa...last2 try la buat popia nestum ni...

Inikan...tak payah tunggu raya kalau nak buatnya...bila2 pun boleh buat ...untuk makan saje2 gitu.....sesambil tgk tv bole ngap2 ......

Sy buat...tak sampai sebungkus,dah namanya lebihan kan...tak banyak pun dapat....kalau buat sebungkus tu...mak oiiii...! Bole patah pinggang nak menggulungnya!


Nak cuba ?? Sini sy sharekan resepinya...malas nak taip2...sy letak je gambanya...☺

sumber : Facebook page ~ Resepi Cookies Aidilfitri



Kalau nak rasa.....sila la cuba ye...:)
Pun dah banyak jual dipasaran....nak lagi mudah...beli jer...kan...😉

12 comments:

Rai Ourkizuna said...

gigih sungguh menggulung ni..

lieyalatif said...

mmg kuih ni paling sedapppppp.... lieya suke kuih ni syifa...siap leh makan ngan sudu sebab nak serdak2 nestum tu masuk sekali dlm mulut kakaakakakak....

lieya plak kat umah ade lebih nestum tu...tak luak2 plak nieh...beli kulit popia leh la buat ....budak2 sure laju ngap2...

Kakzakie said...

Kakak selalu buat ini walau tak raya dan raya ini pun kakak ada buat Syifa. Budak-budak yg mengaji rumah kakak suka sebab itu selalu buat..

fazianbatrisyia said...

thn ni tak sempat nak gulung tu semua. sedap kan popia nestum ni. mmg layan

Daddy Ziyyad said...

Ini kalau makan sambil tgk TV, tak sedar habis sebalang! hahaha..

Staff saya ada jugak buat, kulit popia tu digulung, goreng..makan macam tu aja...:P

maz said...

Assalamualaikum....kmaz pun lama dh xmain nga kulit popia ni...klu buat 1 balang tu skjap je licin kan...dappp...tpi kmaz buat cra senang je...gunting je terus kulit tu n goreng...xde gulung2...kat Bahrain ni xleh nk buat dh la...xde jual nestum klrga tu...

Fazleyatul Aini said...

favorite ! makcik saya buat dia letak kacang tumbuk jugak
memang best

asyifa mustaffa said...

Rai : hehe..nk mkn pnya pasal rai..hehe...

Lieya : ye btul..serdak2 tu kan...kaut ngan sudu..sdap sngt!

K.Zakie : kan kak...bila2 msa bole mkn...tambah mkn ramai2 gitu...cepat je abisnya...

Fazian : sy pun x sempat...ni pun dah lepas raya bru nk buatnya...

DZ : ia da memang pun..., klau goreng saje pun sdap tu..

K.Maz : oh...gitu ye...

FA : buh kacang...lgi mantap rasa dia tu..best2...

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy...rietta lebih suka yg gulung begini dr yg gunting kepingan kepingan...

Adinda Baizura Mazlan said...

Blogwalked!

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

hainom OKje said...

Pernah jugak buat sekali tapi rupa bentuk muka bumi jangan cakaplah hehe....herot sana sini maklum le popia lama dalam esbok....
Tulah teringin pulak nak buat AM...nantilah ada masa manis yg free nanti

hainom OKje said...

Pernah jugak buat sekali tapi rupa bentuk muka bumi jangan cakaplah hehe....herot sana sini maklum le popia lama dalam esbok....
Tulah teringin pulak nak buat AM...nantilah ada masa manis yg free nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...