"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Wednesday, September 10, 2014

Al Baytt nasi arab homemade

Assalamualaikum / selamat sejahtera

Sape2 yg suka makan nasi arab tu kan...mari2...datang sini nak cerita sikit...hehe...

Sekarang kan...tak payah dah susah2 nak pegi makan nasi arab kat Saba nun di Cyberjaya tu kan... atau ke Damsyik di Senawang tu...( tp nanti2 kalau teringin...nak pegi juga lagi....hik3)

Tapi ni nak bagi tau cara mudah la kan...kot la...tiba2 teringin nak rasa buat sendiri...kan..., boleh la cuba pek jimat macam ni....tak mahal pun.. RM 15.00 sahaja ! Dan anda dah bole dapat sekotak begini...


Dalam pek ni..dah siap beras Basmathinya...dah siap rempahnya....dan ada juga disiapkan resepi utk sos tomato dan cara utk buat saladnya.


Cukup utk makan 5 ke 6 orang.., .memang cukup2 pada keluarga kecik sy ni...cukup la sampai ke malam...

Yang sy try ni kabsah...ok juga.. sedap la budak2 ni kata... tambah2 si Hadif...dia kalau bagi nasi colour2....beperisa perisa gini...memang laju la dia maknanya...athirah, hazim...tak banyak bunyi..makan ajer...

Nak perisa lain pun ada juga dijual...pilih aje mana yang berkenan..


Ini gambar ambil dari blog tokey yg menjualnya...hehe... sy beli kat dia la...:) 

Berminat ?? Bole pm/wasap 
*selagi stok masih ada

IRFA ( Hajar Closet) : 0166116459

Tak cuba tak tau rasa dia kan...jadi..nak tau sedap tidak...rasa lah sendiri....

11 comments:

Rai Ourkizuna said...

Adoii.. Memang mengujakan.. Saya lama dah teringin.. Tapi husband kurang suka pulak nasi arab..

Mel said...

Lama dh tengok org duk guna yg segera ni. Teringin juga. Dah alang2 ada no penjual bolehla beli nnt. Mekasih

Haryati Faizal said...

Ariti try dh ns ni mang sedap...

Daddy Ziyyad said...

cepat & mudah kan :)
tapi wife saya prefer buat from scratch :)

Kakzakie said...

Mengujakanlah Syifa.
Semua dah disediakan tinggal buat ikut step aje ye - mudah tu.

Acik Erna said...

acik dah beli dan dah cuba dah syifa..memang sedap..

aizamia3 said...

Tak pernah try lagi walau ada member office jual.. eemm..

Cheq Sue said...

saya ni dh tgk aritu... mmg nk cuba jugak tapi beli nya idok lagi. aishhh

Rohah said...

Blm pernah cuba lg...

Irfa said...

hihi, tq Asyifa
nanati boleh order lagi

hainom OKje said...

Betullah AM.....kalau teringin sangat baru pergi Restoran kalau setakat teringin sikit sikit buat jer sendiri murah sikit hehe....
Kalau resepi sambal pun dia bagi senang banyaklah kan AM....fefeeling mcm kat Sabalah hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...