"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Tuesday, September 9, 2014

Sarapan ringkas

Assalamualaikum/ selamat sejahtera

Ya...seperti tajuk di atas ~ sarapan ringkas. Malam tadi dah buat...pagi ni ni buat lagi..sebab tak tau nak sarap apa..., buat macam ni pun ok...yg penting cepat siap..!

Ini idea dari fb la ni...share2 resepi yg simpel, mudah dan ringkas... yg cepat masak...yg penting..sedap!


Bahan penting ~ roti , telur dan kepingan cheese. 


Letak cheese kat tengah, kerat 2 boleh...kerat 4 boleh...tak nak kerat pun ok jeeerr....

Sukahati ! Korang yg ngap kan!!! 

celup kat telur...letak atas pan yg semestinya sy tdk menggunakan minyak atau magerin/butter...

Senangkan...:) 

6 comments:

Kakzakie said...

Kakak baru buat pagi tadi bekal utk anak kakak ke sekolah.. dia pun tengok diFB juga. Kakak ikut aje. Cuma dlm kepingan antara cheese tu kakak letak kepingan pepperoni yg dah stim...

nur anis said...

sedap nampak ni..

lieyalatif said...

ye la syifa lieya ade tgk org buat kat fb jugak...teliur2 tgk..simple je pun kan heheeh penah dulu bento kan mia mija roti cheese nieh...ni dah lame tak buat...stok cheese dah lame tak topup...nanti boleh laa buat balik....

Bin Muhammad said...

Simple tapi macam menyelerakan jer... :)

Daddy Ziyyad said...

yup..simple & sedap..
tak sampai 10minit boleh siap..:)

hainom OKje said...

tak de cheese pulak AM hehe....

Bagus jugak idea ni....simple dan cepat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...