"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Thursday, September 5, 2013

Ini hari...main tepek2 gamba saje...

Assalamualaikum,

mood x berapa nak ada nak taip panjang2, tgk entri lieya tdi...mcm menarik je utk menepek gambor...

kalau x...mmg x kan ada entri la ini hari...idea pun kureennggg 


ini kuih ketayap, hari isnin buatnya ~ ingtkan anak2 x suka...sekali abih licin ghupenya...


lempeng selasa nama diberi , campuran dari lebih inti buat ketayap tu...ada la skit lebihnya...
x tau nak buat apa...jadi la lempeng
tmbah tepung, garam, gula ...jadi la dia..
bagi hangit2 skit...baru mantap !!!


ini kek coklat biasa2 jer...x termasuk pula kisah kek nie masa up entri makan2 itu hari
kek choc cip simpel aje nie...


Karamel kek dgn puding oreo 
bawak p open house sekolah Hadif weken hari tu, sebab Hadif sekolah PASTI....jadinya kek karamel tu belang2 putih dan hijau...hehehe....saje suka2...x de tema pun..., ibunya jer yg gatal nak belangkan gitu...:)

last sekali....ini lah sebab kena selalu up entri,  inspirasi juga buat diri sy..utk x malas2 nak update blog, ada juga pendapatan yg x seberapanya ni....juga sebab x nak  menghampakan para pengiklan yg datang bertandang ke blog nie....terima kasih nuffnang....:D



17 comments:

Bin Muhammad said...

Oh...gambar makanan semuanya...bikin perutku laparrr... :)

Kesuma Angsana said...

semua sedap2 tu & tahniah untuk BE nuffng yer

Rai Ourkizuna said...

rajinnya.. hari hari buat dessert? mesti anak2 happy..

Kakzakie said...

Kalau kakak tak larat nak buat kuih tiap hari. Masak nasi bolehlah Syifa..

mala said...

lapaq kek coklat pulak mai sini :-)

Asyifa Mustaffa said...

BM : jgn tgk lama2...hehe..

Asyifa Mustaffa said...

KA : tq..

Asyifa Mustaffa said...

Rai : mna ada hari2....kadang2 je...kdang2 x de apa2 yg dibuat pun...

Asyifa Mustaffa said...

K.Zakie : mna ada hari2 kak, bnyk hri selangnya tu...:)

Asyifa Mustaffa said...

Mala : instant kek je tu...hahaha

QA's ~ mamapapa said...

alhamdulillah...rezeki melalui nuffnang.....sedap2mya mkaanan tu...rajin masak :))

akmaL said...

kuih ketayap tu feveret sy ..lapar la pulak tengok kan >.<

Fazleyatul Aini said...

lempeng tu, kelioq tengok. sama la saya pon suka yang hangit, over garing sket. sedapp

LiNa_Pg said...

suma gambar yg ditempek tu nmpk sedap belaka...

tahniah byk dapat BE...rezeki tu

Sue @ Nenie said...

Assalamaualaikum..main tempek-tempek gambar kasi tergudaaaa......Waahhhh kat sini pun ada heavenly Oreo&Milo Pudding jugaaaaaaa..nyum nyum nyum

Nur-nba said...

Asyifa rajin buat kuih or puding..Terliur.. cuci mata kejap..

hainom OKje said...

Rajin memasak ghupanya......anak anak mesti sukakan AM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...