"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Wednesday, February 8, 2012

MALAIKAT MAUT ZIARAH KITA SETIAP 21 MINIT !

Assalamualaikum, lama dah x buat n3, buka jer blog nie...tp x ada idea nak update....ok, sini nak sharekan 1 petikan yg sy dapat dri majalaj Q n A, majalah baru, lebih kepada islamic skit la...ramai penulis² yg berkaliber dlm majalah nie...antaranya Ustaz Azhar Idrus, sape x kenal kan...Ust Kazim Elias, Prof Dr Muhaya Mohamad dan ramai lagi...kalau nak tau isi kandungan yg padat tu... boleh dptkan majalah QnA nie ye..baru 2 keluaran...masih baru di pasaran... tdk dijual di book store mcm MPH, POPULAR .. hanaya beli pada pengedar² sahaja...boleh beli dri sy juga.... nak ?? email me asyifa2701@gmail.com.. ok...
antara petikan dari majalah :  m/s 101 - ISU 02.
Sebuah hadis Nabi s.a.w yg diriwayatkan oleh Abdullah bin Abbas r.a. bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda yg maksudnya :

" Bahawa malaikat maut memerhati wajah setiap manusia di muka bumi ini 70 kali dalam sehari. Ketika Izrail dtng merenung wajah seseorng itu, didapati orng itu ada yg sedang gelak ketawa. Maka berkata Izrail : 'Alangkah hairannya aku melihat orng ini sedangkan aku diutus oleh Allah s.w.t utk mencabut nyawanya tetapi dia masih berseronok bergelak tawa' "

1 HARI = 24 JAM = 1440 minit
1440 minit / 70 kali sehari = 20.571 minit

ini bermakna malaikat maut menziarahi seseorng itu setiap 21 MINIT .
sumber : Majalah Q & A 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...