"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Monday, April 30, 2012

Hari ni, nak masak.....

Assalamualaikum, selamat pagi...salam sejahtera. Apa kabar hri nie ? semoga lebih baik dari hari-hari semalam.  Dah sarapan ? mstila sudah kan...jam pun dah  kul 10 pgi dah nie ha.....

Hari nie dah plan sbnrnya nak masak sumting yg bru la bgi sy, nak masak ini ....


Tom yam putih....x tau rasanya mcm mana, so kira nak try la nie...hasilnya..? tggu tghari nanti ye.....! 

dan sebagai nak tambah perisanya, hajat di hati tu nak + dgn kiub tom yam nya....skali tengok balik pagi tadi....eh eh...betul ke nie ? pusing tgk kalendar... tgk date n mnth smua...., ha'ah la....ish....x puas hati lgi tu....p pulak tnya asben....bila dia kata ye.....mmg sah la...dah mmg sah !!!


dan atas kesilapan sy yg agak cuai la kan........ cer tgk expired datenya...............hua3....nanis x belagu i hri ni tau............ makanya x de la dpt nak letak kiub nie..........tong sampah ler jawabnya !!!

moral of de story at the moning glory hri nie..........beli barang jgn lupa tgk exp.date ye.... !!! 

ok kut la rasanya nnti tanpa kiub nie ( sbb ada orng kata, msak tomyam, klau buh perencah n nak bgi lagi sedap kene + kiub- anyone ada cadangan x ? ) .........ntah apa la kut rasanya..........try je la buat...

tggu tghari nnti ye...........


3 comments:

gerhana luka said...

masak tom yam putih mmg best, biasa buat gak. Kalau kiub tu takde hentam je apa yg ada hee.. perah asam limau banyak sikit & cili api thai banyak2 rasanya mmg kick!
saya selalu tengok expired date bila beli barang kalau dah hampir2 nak tamat tu terus bagi tau kat tuan kedai sbb kengkadang tuan kedai tu bukan perasan pun barang dorang dah expired.

Tina Othman said...

oh tak pernah lg guna yg paket mcm tu, selalu guna yg dalam botol tu, tapi masih jugak kena adjust, kalau harapkan dia je tak sedap sangat pun

uwaaaaaa lapar ni, dapat makan nasi dgn tomyam pun sedap kan

zila 4ever said...

alahaiii kesianya..tu la kan..kita pun sama ..klu time beli mmg x tgok2..main amik pastu byr jew..he hehe..lain kali mmg kena tgok2 btl kan;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...