"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Sunday, May 20, 2012

Rezeki hari ini....

Assalamualaikum.....selamat sejahtera....selamat berhujung minggu....^__^

Hari nie hari duduk rumah...x kemana...sbb next week dah cuti skolah kan....hehe..baru le time tu kaki nie rasa gatal jer sentiasa......jadinya minggu nie...duk dendiam je kat umh.......simpan tenaga lah kiranya utk mnggu depan....bole gitu ? kira boleh la yek.....haha....

Oleh kerana ari nie hari duduk rumah sedunia.....mmg sure ler kene masak....meh nengok apa yg kita masak meh....menu biasa utk orng yg biasa² .... 



1st menu ~ ayam masak lemak cili api...peberet asben ler........:)



2nd menu ~ ayam goreng kunyit , op kos utk anak² ratah ayam.....
sayur tu...mmg x la dia orng nak makannya..........



3rd menu ~ kerabu daun selom......simpel kerabu saje.....
yg penting msti ada sayur........


x de apa lgi nak membebel lah.......ptng nie nak try buat sumting.....harapnya berjaya....x nak lah cite menu apa...x surprise nnti....hahaha....ada ke orng nak kesah nie ?? x kisah la....huhuhu....


10 comments:

aizamia3 said...

kat sini ada udang masak lemak cili api tapi sayang ai mampu tengok jelah.. hikhikhik..

Asyiqin Haulisah said...

sedapnya. mcm mana nak masak ayam kunyit tu?

Mak Wardah said...

Salam kenal syifa. awak tukang mnasak yang baik dan akak suka baca blog syifa.

Bicara Kak Noor said...

salam syifa,akak suka kerabu selom tu kat umah akak ada daun selom ni mesti nak try jugak nnt

Asmah Yusof said...

Salam syifa....aduhhhh....dh berbunyi2 perut kita bila tgk menu dia..tp bila dtg dah tgh malam nie..sure dah licin bersih kn basuh pinggan2nya kan...:))

ibundo said...

lemak cili api... haha.. feveret sejak kecik.

Jo-Blogger said...

singgah sini mengomen..nt komen kt blog sy plak..

http://johariblogger.blogspot.com

Azie said...

Yoo sedap nyer. Lapar terus jadinya

Asmara said...

bz body nak kisah! hehe..
weee.. sedapnya ada kerabu daun tu. menu sesuai sgt ni. :D

Qasey Honey said...

sedapnye semua lauk2 kt atas tu...lapo balik dh ni...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...