"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Monday, May 7, 2012

Sepetang di Kuala Kangsar...

Assalamualaikum.....salam sejahtera.....dah lebih kurang 3 hari ler blog nie x berupdate....akibat drpd bzy berjalan weken yg lepas....ini pun masih ada rasa sisa² kepenatan tu.....bukan ler bercuti...tp apa ye? kiranya ada hal skit..+ merangkap bercuti la kan.......kalau dah bercuti tu mmg la best....tp mengenangkan hari yg mendung nie...kain baju pulak melambak....mmg pening kepala dibuatnya......mood nak ngemas kain baju dlm beg pun x de ni....mood nak edit gmba je yg ada........hehe...

meh layan gambar sepetang di Kuala Kangsar ( Sabtu 5 Mei 2012) ....Gambar di ambil di sekitar Persisiran Sayong Kuala Kangsar...




Ini istana lama kat K.Kangsar, ke sini dulu sblm ke persisiran sg K.Kangsar..gmba atas tadi...


mercu tanda Kuala Kangsar, kiranya cmtu la...Kat cni glamour ngan bende nie...
 Ini namanya Labu Sayong....


Anak² - Athirah, Hadif n Hazim...
yg baju merah tu le anak buah...Amirul Arsyad
suka bebenor dpt jalan²......!


kakak tu......tgh tggu pelanggan ! mmg menarik le brang kraftangan nie.......harga pun berpatutan.


Cantik ! sesuai ler kalau nak buat decorate sumting kat umh...



2 gmbar atas nie...view dri jambatan lama...


sebelum balik , pekene cendol pulut dulu.......buat hilang penat dan dahaga....sedap.....:)


dan kalau ke sebelah utara nie..........mmg x sah kalau x pekena Pasembuq.....lama x makan....
dpt kat cni..........mmg best lah...!
abaikan tlur yg kontang itu...........hahaha....


last pic !! 

selamat mencuci mata ye.....

jumpa next n3...

daaaa............

 

4 comments:

eintan nurfuzie said...

ooo.dtg kg cik en xgtau pun yek

MamaMaira said...

wah lama sungguh xsampai sini...last dtg from kl with love k.kangsar ni thn 2005....

dapurCikWan said...

Salam kenal dari CikWan =) besarnya labu sayong tu..tak pernah sampai lagi kat kangsar. insyaallah one day soon.

Asyifa Mustaffa said...

eintan nurfuzie : dtng x dijangka...x de perancangan pun...hehe...

MamaMaira : dah lama tu...sila la pgi...x bnyk yg berubah pun....tp stil ada yg mnrik lgi...

CikWan : ha'ah mmg besor...duduknya pun kat simpang jalan...moh le ke Perak... tahun melawat perak nie tahun nie....hehe...promote ni..wlaupun x duduk sana....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...