"Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat." ~ Khalifah Abdul Malik Marwan

Monday, March 26, 2012

Remekin ku....

Alhamdulillah........barang yg ditunggu sudah kunjung tiba ke teratak kecilku.....hehe..suda siap dibasuh pun...jap lagi nak simpan. ...nak gunanya bukan hari nie pun...besok² ler bila mood bertandang utk membaking...n cooking...hari nie rasa mcm kemalasan dan kepenatan melanda.....hua3...ingt apa.....hari-hari rajin sngt ke nak masak....ada gak malasnya tu, .....besok² tu...x pasti la bila kan...biasala...bila barangnya x de...time tu la beria-ia nak membuatnya....bila brang smua dah ada depan mata...tiba-tiba pulak "M" tu dtang melanda...apa kan daya...daku hanyalah insan biasa................huhuhu....

Remekin...apa ke bendenya tu ??  nie ler remekin yg dok cari selama nie....keluar masuk Daiso kat jusco bandaraya melaka tu...ntah brapa kali dah...x juga jumpanya....kedai bakery yg slalu pegi pun x de...yg bnyknya loyang jer....masuk segala pasaraya...paling jauh cari kat parkson kat Alamanda tu ha...pun x de...last² cari dlm pesbuk...baru la jumpa...punya la susah nak mencarinya...itupun fren dlm page Jom masak tu yg sageskan...mmg bagus betul ler ada kawan kat alam maya nie kan.....


Setelah banyak yg sageskan tu......i pun apa lagi...menservey ler smua yg menjualnya.....ok...bukan time² tu jer terus ode....kat page nie la harga yg sy dpt agak murah skit...murahnya pun kurang dalam 50 sen gitu..., 50 sen pun...klau ambik berbiji biji...bnyk gak kurangnya kan !!! ...ha...! kene kira gak maaa....duit bukan senang nak cari maaaa....nak abiskan memang senang maaaaa......

sape nak beli bole pgi kat page Loyang dan Acuan , mcm² barang membaking ada...bole gelap mata nengoknya...bagi orng yg minat mcm i ler...kalau x minat tu..tunjuk spoloh kali pun dia bole kata...alaaaa....pe kebendenya nie....x bes lansung.....kan kan ?? betul x...hahahaha.....

pestime beli barang kaca nie, memula takut pecah gak, sebab risiko penghantaran tu atas kita kan...tp alhamdulillah selamat sampi semuanya dlm keadaan baik...skali akak nie bungkus....penuh ler tong smpah i dgn bungkusan paper dia...tp x pe..janji barang semua slamat kan kak...mekasih..lenkali i soping lagi yek....hehehe...


nak buat apa bende nie ?? remekin nie i nak try buat CREME BRULEE n CHOC LAVA KEK ala² cam dominos...hehehe...kut iya rasa cam dominos....x cuba x tau kan....dah cuba baru tau....:)...resepi dah simpan..nak buat x tau bila...nnti dah buat i hupdate ler.....nie kiranya 2 resepi nie dah termasuk dlm wishlist resepi ler nie....

2 comments:

zila 4ever said...

saya pun ada beli loyang dgn kak zaitung tue..selamat sampai dgn jayanya..semuanya dihujung jari skrg nie kan..:)

Asyifa Mustaffa said...

zila : yup, smua dihujung jari jer skrng....x yah kluar berpanas hujan kan...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...